Germania cere închiderea staţiunilor de schi din cauza COVID-19. Angela Merkel: „Nu va fi prea uşor”

Germania cere închiderea staţiunilor de schi din cauza COVID-19. Angela Merkel: „Nu va fi prea uşor”

„Sezonul de schi se apropie. Vom încerca să ne coordonăm în Europa în ce priveşte o posibilă închidere a tuturor staţiunilor de schi.

Din păcate, auzind declaraţiile din Austria, se pare că nu va fi prea uşor, dar vom încerca din nou”, a declarat Angella Merkel în Parlamentul german, conform Agerpres.Alte ArticoleVaccinul anti-COVID al AstraZeneca are nevoie de un „studiu …Lockdown în Anglia. Boris Johnson avertizează că sărbătorile …Atac aerian, sunt mulţi morţi şi răniţi

Germania cere închiderea staţiunilor de schi din cauza COVID-19. Avertismentele de călătorie, emise de autorităţi

În „primul val” de coronavirus de la începutul acestui an, se consideră că mulţi germani s-au infectat în staţiunea de schi Ischgl din Austria.

În octombrie, Germania a emis avertismente de călătorie în privinţa regiunilor de schi din Austria, Italia şi Elveţia.

Atât Germania, cât şi Austria, Italia şi Franţa au ordonat ca şi pârtiile de la cele mai mari altitudini să rămână închise, deocamdată, în speranţa ca toate staţiunile să poată beneficia apoi din plin de sezonul de vârf – dacă rata infecţiilor va scădea, notează sursa citată.

Austria ridică lockdown-ul în mai puţin de două săptămâni

Austria urmează să ridice noul lockdwon pe 7 decembrie deoarece vrea să permită desfăşurarea sporturilor de iarnă, cu precauţiile corespunzătoare.

În acest sens, autorităţile austriece au respins vehement ideea de a închide staţiunile de schi. Germania este principala sursă de turişti străini a Austriei, conform agenţiei Reuters.

Premierul Italiei le cere cetăţenilor să nu meargă la schi de Crăciun

Şi premierul italian Giuseppe Conte le-a cerut italienilor să nu meargă la schi de Crăciun, pentru a contribui la limitarea numărului de infecţii cu noul coronavirus. De asemenea, a îndemnat statele europene să convină asupra unor reguli comune în acest sector pentru a împiedica „importul” de cazuri din străinătate, în condiţiile în care pârtiile din Italia rămân închise.

Conte a asigurat, miercuri, că este exclusă interzicerea călătoriilor peste graniţe în interiorul UE, dar a menţionat că italienii care se întorc din vacanţe în străinătate vor trebui să se testeze pentru coronavirus şi/sau să se izoleze.

Şi Franţa a anunţat că pârtiile de schi nu trebuie să funcţioneze la capacitate maximă mai devreme de anul viitor.

De cealaltă parte, ministrul austriac al Finanţelor a afirmat marţi că, dacă Uniunea Europeană obligă Austria să ţină staţiunile de schi închise, acest lucru va genera pierderi de până la 2 miliarde de euro pe care UE trebuie să le compenseze.

Elveţia ţine deschise pârtiile de schi

În schimb, Elveţia, care nu face parte din UE, permite funcţionarea staţiunilor sale de schi în regim aproape normal. Guvernul elveţian, autorităţile locale şi sectorul turismului „au convingerea că, pentru moment, calea elveţiană este corectă şi sezonul de iarnă se poate desfăşura în siguranţă”, a spus Markus Berger, purtător de cuvânt al Switzerland Tourism.

Citeşte şi: Franţa iese din carantină pe 15 decembrie, dar restricţiile rămân până pe 20 ianuarie. Anunţuri importante făcute de Emmanuel Macron

Sursa: RomaniaTV

loading...