Klaus Iohannis, Ludovic Orban şi miniştrii, acuzaţi că au încălcat legea. Premierul: „Nu a fost eveniment electoral”

Klaus Iohannis, Ludovic Orban şi miniştrii, acuzaţi că au încălcat legea. Premierul: „Nu a fost eveniment electoral”

Evenimentul prin care a fost lansat în dezbatere publică Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă a avut loc la un hotel din Bucureşti, însă întâlnirea nu a respectat legea adoptată chiar de Guvern privind restricţiile din starea de alertă, notează Ştiripesurse.

Klaus Iohannis, Ludovic Orban şi miniştrii, acuzaţi că au încălcat legea. Reacţia lui Sorin GrindeanuAlte ArticoleLudovic Orban, anunţul momentului: Alegerile din 6 decembrie …Sorin Grindeanu avertizează că România va intra în lockdown. …Florin Cîţu, la prezentarea Planului de Redresare şi Rezilienţă. …

Din imaginile transmise de PNL reiese că cel puțin 25 de politicieni au participat la eveniment, în condițiile în care limita legală este de 20 de persoane.

În sală se află mai mult de 20 de persoane, cât prevăd restricţiile privind evenimentele în spaţii închise

La cei 25 de politicieni se adaugă fotografii, cameramanii și personalul tehnic care au asigurat transmisiunea, notează sursa citată.

Ce prevede legea

Astfel, în Hotărârea nr. 54 din 12.11.2020 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la punctul 27, litera e) se prevede că ”Se menține obligația organizării și desfășurări evenimentelor/întrunirilor în cadrul campaniei electorale a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaților din anul 2020, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății şi al ministrului afacerilor interne, respectarea următoarelor măsuri:

e) limitarea numărului participanților la maximum 20, în cazul evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor desfășurate în spațiu închis și a duratei acestora la maximum două ore.

Sorin Grindeanu: „Ar trebui să se amendeze singuri”

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a remarcat că liberalii au încălcat, din nou, propriile legi.

„Cred că ar trebui să se amendeze singuri. Regulile sunt doar pentru unii”, a afirmat Sorin Grindeanu, la România TV.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „Este momentul cel mai bun să ne asumăm reforme ambiţioase”

Andi Manciu: „Nu a fost un eveniment electoral, ci unul guvernamental”

„Acest eveniment NU a fost unul electoral, nu a existat afișată sigla PNL. A fost un eveniment guvernamental”, a precizat Andi Manciu, şeful Grupului de Comunicare Strategică. Acest eveniment se poate înacdara doar la acest articol: „se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 25 de persoane în interior şi de maximum 50 de persoane în exterior şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii;”  (art.15 din HOTĂRÂRE privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19). Şi premierul Orban a declarat, în direct la B1 Tv, că nu a fost vorba de un eveniment electoral.

Sursa: RomaniaTV

loading...