Ludovic Orban, anunţul momentului: După 6 decembrie sunt convins că vom avea majoritate parlamentară!

Ludovic Orban, anunţul momentului: După 6 decembrie sunt convins că vom avea majoritate parlamentară!

Ludovic Orban a subliniat, de asemenea, că după 6 decembrie este convins că va avea majoritate parlamentară.

„Se știe foarte bine că la nivelul Uniunii Europene s-a luat decizia ca toate statele europene, pe lângă bugetul Uniunii Europene 2021-2027, să beneficieze de sprijin în cadrul Facilității de Reziliență și Redresare, așa este intitulată. Este vorba de o finanțare de 750 de miliarde de euro pentru țările membre ale Uniunii Europene, o finanțare care este asigurată pentru prima oară printr-o creditare care este făcută de Comisia Europeană la nivelul întregii Uniuni EuropeneAlte ArticoleKlaus Iohannis, Ludovic Orban şi miniştrii, acuzaţi că au …Sorin Grindeanu avertizează că România va intra în lockdown. …Florin Cîţu, la prezentarea Planului de Redresare şi Rezilienţă. …

Păi, pot să vă spun, de exemplu, că pe programul SURE săptămâna aceasta s-au aprobat 3 miliarde de euro pentru România, bani care vor veni săptămâna viitoare, deci 3 miliarde de euro, repet. În cadrul programului SURE, dobânda e 0, practic. Ei s-au împrumutat la dobândă negativă, -0,085.

PDin suma totală, o parte este grant, o parte este credit pe termen lung, pe termen foarte lung și care are niște condiții cum nu poți să întâlnești dacă te duci să te împrumuți de pe piață. Chiar dacă noi am obținut condiții bune de creditare pe piața internațională, nu ne putem compara cu credibilitatea Comisiei Europene și, mă rog, a Uniunii Europene în ansamblul său. Avem, chiar dacă banii vin dintr-un împrumut pe care îl va face Comisia Europeană, lansare de titluri de obligațiuni, chiar dacă banii vin dintr-un credit, o parte vin ca grant, adică nu trebuie rambursați – 13,7 miliarde. România, de exemplu, la nivelul țărilor europene este pe locul 7 în ceea ce privește mărimea granturilor, mărimea sumei care este alocată prin granturi.

Alocarea banilor se face printr-un regulament care se face la nivelul Uniunii Europene. Parlamentul European a avut o influenţă favorbailă. Cel mai probabil în două săptămâni se va stabili regulamentul. Cel mai important este să avem proiecte.

Mie mi se pare o condiţie foarte rezonabilă să implementeze o minimă garanţie că banii sunt cheltuiţi corect! Au rxistat alte guverne înaintea noastră. Aprobările pe infrastructură au venit toate pe mandatul nostru, pentru că în ceilalalţi ani nu s-au dat termenele.

Din punctul meu de vedere, niciun funcţionar public nu ar trebui să fie membru de partid. Depolitizarea administraţiei publice este foarte importantă. De când am venit la putere nu am putut face ce ne-am dorit, noi nu am avut majoritate parlamentară, timp de un an de zile am fost într-un meci continu cu PSD. Sunt convins că după 6 decembrie lucrurile se vor schimba. Eu spun că vor urma patru ani de pace şi o oortunitate extraordinară. Fiecare cetăţean îşi face propria evaluare, ce partid e mai serios, cu ce ofertă vine. Oamenii trebuie să aibă încredere că vom reforma România. PSD aproape a capturat România. În ceea ce ne prveşte pe noi, alegerile din 6 decembrie are o miză serioasă.

Aproape toate produsele generate de noi în această perioadă, noi am oferit aceste beneficii, online. A mers treaba foare bine, de la şomajul tehnic, la IMM, la granturi, totul a fost online şi a mers foarte bine. Iar programele de digitalizare sunt fundamentale. Acestea simplifică viaţa cetăţeanului.”, a spus Orban, la B1.

Ştire în curs de…

Sursa: RomaniaTV

loading...