Rapsodul Nicolae Botgros: „Mai bine mor pe masă aici decât intubat”

Rapsodul Nicolae Botgros: „Mai bine mor pe masă aici decât intubat”

Rapsodul Nicolae Botgros a declarat, la A3, că se simte mai bine, dar este dependent de masca de oxigen după ce plămânii i-au fost afectaţi în proporţie de 70%.

El spune că nu știe de unde a luat virusul dar după experienţa internării, din care trei săptămăni a fost doar pe terapie intensivă, ştie un lucru: boala declanşată de coronavirus este foarte agresivă.Alte ArticoleSteliana Sima s-a infectat cu COVID. Interpreta a fost la un …Pretty Mike. Cine este playboy-ul care a venit la o nuntă cu …Deși se bucură de un succes uriaș pe plan artistic, Dorian …

„E o boală necruţătoare, nu se uită cum te cheamă, ştie un singur lucru: agresivitatea. La terapie intensivă am sesizat nişte lucruri foarte grele, grele pentru sănătate, grele pentru psihologia omului, grele pentru sufletului omului”, a povestit maestrul Botgros, care a fost internat la ATI alături de alte 20 de persoane.

Stare de urgenţă în Republica Moldova din cauza COVID-19. „Această evoluţie este îngrijorătoare”

În timp ce era internat, toţi cei de acolo, deşi fiecare se afla într-o în stare gravă, se rugau pentru sănătatea sa: Doamne, dă-i sănătate maestrului, să iasă să cânte, că este omul care merită să trăiască. Nicolae Botgros a povestit că unul dintre cele mai dificile momente în lupta cu noul coronavirus, a fost atunci când i s-a propus intubarea.

„Mi s-a propus intubarea, dar nicidecum nu am dorit. Am spus că mai bine mor pe masă aici sau mă duceţi acasă să mor lângă familie, dar nu accept să fiu intubat. Şi la mine erau nişte dubii în prima fază, să spun aşa, cu privire la coronavirus. Dar ce am văzut şi mai ales simţit acuma… vreau să spun toată durerea sufletului meu, ca să înţeleagă toată lumea că această boală e foarte necruţătoare.

Plămânii mei au fost afectaţi aproape 80%, nu ştiu dacă cineva mai are scăpare de la aşa ceva. Eu m-am născut în sânul lui Dumnezeu şi îi mulţumesc încă o dată că prin puterea oamenilor care s-au rugat am ajuns astăzi acasă”, a declarat Nicolae Botgros, deosebit de emoţionat, la A 3.

Rapsodul Nicolae Botgros a fost internat de urgență la spital, în urmă cu o lună, după ce a fost depista pozitiv Covid-19. Artistul a avut nevoie de atenta supraveghere a medicilor. O bună perioadă acesta a fost internat pe secția de terapie intensivă. Din fericire, starea de sănătate a lui Nicolae Botgros s-a îmbunătățit, iar acum artistul vorbește despre această experiență.

„Am urlat ca un câine săptămânile astea! Știi cum e să urli ca un câine? În singurătate și izolare totală? Nu mi-am văzut familia, copiii, de o lună… mi-era tare dor de oameni. De oameni îmbrăcați altfel decât medicii. Dar am înțeles că Dumnezeu mă iubește! Aveți grijă de voi!…”, i-a mărturisit Nicolae Botgros jurnalistei Rodica Ciorănică.

Sursa: RomaniaTV