Hotărârea de Guvern pentru acoperirea salariilor din octombrie ale angajațiilor din domeniul asistenței sociale a fost adoptată

Hotărârea de Guvern pentru acoperirea salariilor din octombrie ale angajațiilor din domeniul asistenței sociale a fost adoptată

Hotărârea de Guvern a fost aprobată. Seful Cancelariei premierului Orban a explicat faptul că, prin cadrul acestui proiect de act normativ, se asigură Consiilor Județene sumele necesare pentru plata cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţia copilului pentru luna octombrie 2020.

Citește și: Hotărârea de Guvern privind vaccinarea anti-COVID-19 a fost adoptată. Cum se va face imunizarea în RomâniaAlte ArticoleMihai Tudose, despre înghesuială PNL de la Caraș-Severin: …Klaus Iohannis laudă Guvernul Orban: România de astăzi este …Klaus Iohannis, în vizită la şantierul gazoductului BRUA: …

„Este o situaţie dificilă în care, în prezent, aceste instituţii – Direcţiile Generale de Asistenţă Social şi Protecţia Copilului – îşi desfăşoară activitatea, ca urmare a modului în care bugetele Consiliilor Judeţene au fost executate în cursul acestui an”, a declarat Ionel Dancă.

De asemenea, șeful Cancelariei premierului a vorbit despre mai multe consilii judeţene care ar fi „desfăşurat acţiuni cu caracter mai degrabă electoral şi au risipit practic banii pentru plata salariilor celor implicaţi în asistenţa socială şi protecţia copilului”.

Conform respectivei alocări, CJ Bihor a primit 8.250.000 de lei pentru acoperirea acestor cheltuieli, CJ Giurgiu – 3.700.000 de lei, CJ Maramureş – 5.800.000 de lei, CJ Timiş – 10.500.000 de lei, CJ Vrancea – 6.500.000 de lei. În București a fost alocată suma de  5.125.000 de lei, a declarat Ionel Dancă.

Citește și: Klaus Iohannis laudă Guvernul Orban: România de astăzi este nu doar mai bine condusă chiar în condiţii dificile, dar are o viziune clară despre dezvoltarea economică

Hotărârea de Guvern a fost aprobată. Guvernul a acordat o compensare, o acoperire a cheltuielilor legate de asistenţa socială şi protecţia copilului în cuantum de 60%, iar autorităţile locale, consiliile judeţene aveau responsabilitatea acoperirii diferenţei de 40%.

„În multe situaţii, din păcate, din motive legate de anul în curs, atât din motive de criză, dar nu întotdeauna, pentru că a fost an electoral, nu toţi preşedinţii de consilii judeţene au administrat în mod responsabil bugetele aflate la dispoziţie, astfel încât aceste instituţii au ajuns în imposibilitatea plăţii salariilor pentru personal”, a mai declarat șeful Cancelariei premierului Orban.

Sursa: RomaniaTV