Joe Biden şi-a scrântit glezna în timp ce se juca cu câinele

Joe Biden şi-a scrântit glezna în timp ce se juca cu câinele

Preşedintele ales Joe Biden şi-a luxat glezna după ce a alunecat în timp ce se juca cu câinele său, conform unui anunţ făcut duminică de biroul său, transmite Reuters.

Într-o scurtă declaraţie, biroul lui Biden a informat că incidentul s-a produs sâmbătă şi că democratul în vârstă de 78 de ani va fi examinat de un ortoped duminică „dintr-un exces de precauţie”.Alte ArticoleAtacuri teroriste în cascadă, a fost carnagiuJaponia: mai mulţi oameni au murit din cauza sinuciderii luna …Un milionar american a murit în urma unui incendiu. Avea 46 …

Donald Trump s-a răzgândit! Îi cedează locul lui Joe Biden la Casa Albă. Ce condiție impune liderul SUA

Joe Biden a fost examinat ulterior de un specialist în ortopedie din Newark, Delaware.

Reporterii care l-au însoţit au fost ţinuţi în autobuz şi nu l-au putut vedea pe preşedintele ales intrând în clădire.

Joe Biden va fi cea mai în vârstă persoană care va prelua preşedinţia americană în ianuarie 2021, iar sănătatea sa va fi probabil urmărită îndeaproape atât de susţinători cât şi de opozanţi.

Trump afirmă că „nu-şi va schimba opinia” privind acuzaţiile sale de fraudă

Preşedintele în exerciţiu american Donald Trump a afirmat – duminică – că „nu-şi va schimba opinia” privind acuzaţiile sale fără probă de fraudă electorală, în cursul primului său interviu televizat după scrutinul prezidenţial câştigat de democratul Joe Biden, relatează AFP.

„Nu este ca şi cum cineva mă poate face să-mi schimb opinia. Nu-mi voi schimba opinia în şase luni”, a declarat preşedintele american pentru Fox News.

„Aceste alegeri au fost trucate”, a afirmat el fără să aducă vreo dovadă.”Noi le-am câştigat detaşat.”

La prima sa apariţie la televiziune după scrutinul din 3 noiembrie, Trump şi-a repetat timp de 45 de minute acuzaţiile sale de fraude electorale masive care l-ar fi costat pe el realegerea.

În pofida acuzaţiilor repetate ale miliardarului american, avocaţii săi au suferit vreo 20 de eşecuri judiciare în toată ţara, ultima în Pennsylvania, unde Curtea Supremă a Statului a respins sâmbătă o nouă plângere a echipei sale de campanie, reducând astfel aproape la zero posibilitatea unei modificări a rezultatelor.

Plângerea depusă de republicani solicita fie invalidarea voturilor trimise prin poştă, fie anularea întregului vot pentru a lăsa legislatorilor statului alegerea de a decide învingătorul.

Aceasta nu pare să-l tulbure pe Trump. „Noi încercăm să prezentăm probe, dar judecătorii nu ne permit să o facem”, a spus el. „Încercăm. Avem tone de probe.”

Ignorând independenţa justiţiei, preşedintele american s-a plâns că nu primeşte sprijinul Ministerului Justiţiei şi al FBI.

Ei sunt „daţi dispăruţi”, şi-a exprimat el regretul, întrebându-se despre utilitatea Curţii Supreme dacă ea nu intervine în favoarea sa. „Trebuie ca Curtea Supremă să examineze cazul nostru. Trebuie ca ceva să-i parvină. Dacă nu, la ce e bună Curtea Supremă?”, a întrebat retoric Donald Trump.

Rezultatul scrutinului din 3 noiembrie nu a fost totuşi strâns. Democtatul Joe Biden l-a câştigat clar cu 306 mari electori faţă de 232 pentru Trump. Sunt suficienţi 270 de electori pentru a câştiga alegerile prezidenţiale americane.

În mod tradiţional, candidatul învins îşi recunoaşte înfrângerea aproape imediat, ceea ce Trump nu a acceptat să facă, un refuz fără precedent în istoria politică americană, notează AFP.

Chiar dacă Trump nu-şi recunoaşte deloc înfrângerea, este aproape sigur că Colegiul electoral va confirma victoria lui Biden în 14 decembrie şi că noul preşedinte democrat îşi va prelua atribuţiile în 20 ianuarie 2021.

Totuşi preşedintele în exerciţiu a refuzat să stabilească un termen pentru acţiunile sale în justiţie pentru a inversa rezultatul alegerilor. „Nu voi da o dată”, a spus el. Se vede încă o posibilitate de a câştiga? „Eu sper”, a afirmat el.

Sursa: RomaniaTV

loading...