Klaus Iohannis nu este de acord cu redeschiderea școlilor: „Nu este în siguranță nici pentru copii, nici pentru părinți”

Klaus Iohannis nu este de acord cu redeschiderea școlilor: „Nu este în siguranță nici pentru copii, nici pentru părinți”

Klaus Iohannis nu este de acord cu redeschiderea școlilor. Şeful statului a declarat, duminică, după o vizită la call-centerul DSP București de la Arena Națională, că nu se poate vorbi deocamdată de redeschiderea școlilor în România în condiţiile în care numărul cazurilor COVID-19 este încă unul ridicat.

Klaus Iohannis a vorbit şi despre solicitarea trimisă de Avocatul Poporului către Ministerul Educaţiei şi către cel al Sănătăţii în care cerea explicaţii în legătură cu închiderea şcolilor, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca elevii să înveţe în clase.Alte ArticoleKlaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID: „Poate reușim …Klaus Iohannis, apel la populaţie în contextul COVID-19: Așa …Cresc pensiile românilor. Violeta Alexandru: ”Lucrurile sunt …

„Vom avea o generaţie care are doi ani şcolari pierduţi”, spunea Renate Weber, Avocatul Poporului, în solicitarea transmisă.

În replică, preşedintele Klaus Iohannis a spun că nu este de acord cu afirmaţia Avocatului Poporului şi că redeschiderea şcolilor ar reprezenta un pericol atât pentru elevi, cât şi pentru părinţi.

„Nu sunt de acord că sunt 2 ani pierduți, dar elevii și părinți pierd mult pentru că nu se pot desfășura orele la clasă. Aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Trebuie să meargă la clasă când pot să meargă în condiții de siguranță. La noi, rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate, iar pentru a proteja și copiii și părinții lor, este necesar să se facă învățământ online”, a mai spus şeful statului.

 

Redeschiderea şcolilor în România. OMS recomandă ca elevii să meargă la cursuri

OMS spune că sănătatea mintală a copiilor şi educaţia lor este prioritate, cu atât mai mult cu cât rata infecţiei în rândul elevilor este foarte mică. Nu ei sunt factorii principali de răspândire.

„Dacă ne uităm la statele membre ale UE, vedem că acolo s-au făcut eforturi foarte mari tocmai ca şcolile să fie deschise. Au fost închise multe alte locuri, dar şcolile au rămas deschise tocmai pentru că guvernele se gândesc la ceea ce înseamnă educaţia acestei generaţii”, susţine Renate Weber.

>1% rata de infectare în rândul elevilor

40% dintre elevii din rural nu participă la şcoala online

47,2% dinte părinţi spun că închiderea şcolilor nu e bună

Sursa: RomaniaTV

loading...