Românca implicată în jaful secolului de la Londra i-a făcut avansuri anchetatorului. Ce a scris acesta în raport

Românca implicată în jaful secolului de la Londra i-a făcut avansuri anchetatorului. Ce a scris acesta în raport

Maria Meşter lucra angajată ca menajeră în Marea Britanie şi a reuşit unul dintre ceea ce s-a numit „jaful secolului” în Londra. Ajutată de fiul ei şi de încă doi români, aceasta a furat bani şi bunuri în valoare de peste 25 de milioane de lire sterline. Printre victime s-au numărat milionara Tamara Ecclestone, fiica lui Bernie Ecclestone, magnatul din Formula 1 şi fostul mare fotbalist Frank Lampard. Conform Tribunalui Isleworth Crown, Maria Meşter a fost arestată pe aeroport, în timp ce purta o pereche de cercei furaţi de la Tamara Ecclestone.

Magistraţii au aflat că Maria Meşter a negat că ar fi făcut parte din banda de hoţi, iar, în timpul interogatoriului, aceasta a solicitat de mai multe ori o ţigară. „Ştiu că vrei oamenii importanţi, iar eu nu am nimic de-a face cu asta„, i-a spus Maria Meşter detectivului Glen Peach, conform gsp.ro. Chestionată de ce poartă cerceii furaţi, Maria Meşter a evitat subiectul şi i-a făcut avansuri poliţistului: „Ochii tăi albaştrii sunt minunaţi„, iar apoi a cerut o ţigară: „Lasă-mă să fumez o ţigară, ochi albaştri„. Detectivul britanic i-a mulţumit pentru compliment, după care a întrebat-o despre implicarea ei în jafuri. „Nu, nu, nu. Te rog, o ţigară. Nu am fost niciodată în casă, nu am furat niciodată. Mă poţi lăsa să fumez o ţigară, te rog? Creierul meu explodează„, i-ar fi spus Maria Meşter poliţistului.Alte ArticoleMoarte subită în Buftea! O femeie a fost găsită cu limba …Actorul Victor Rebengiuc a învins coronavirusul, la vârsta …Cehia anunţă primele măsuri de relaxare. Interdicţia de ieşire …

Conform BBC, Maria Meşter, ajutată de ceilaţi trei membri ai bandei, a dat lovitura vieţii sale pe 13 decembrie 2019. Românca a jefuit vila Tamarei Ecclestone, fiica magnatului care a deţinut Formula 1, de unde a sustras bijuterii şi obiecte în valoare de 25 milioane de lire sterline. Maria a profitat de faptul că Tamara şi soţul ei, Jay Rutland, erau plecaţi într-o vacanţă de trei săptămâni şi au pătruns nestingheriţi în vila luxoasă, de unde au furat o serie de obiecte de valoare.

Citeşte şi Românca acuzată pentru jaful din casa Tamarei Ecclestone purta cercei cu diamante de 18K, când a fosta prinsă de poliţie

Potrivit procurorilor, ei ar fi furat numai din casa fiicei miliardarului o colecţie scumpă de bijuterii, inclusiv un ceas Cartier primit cadou de nuntă, în valoare de 95.000 de euro. Totodată, fiica magnatului din Formula 1 a mai sesizat furtul unor inele şi cercei de mare valoare, precum şi a unei brăţări în valoare de peste 100.000 de dolari.

Mai devreme, pe 1 decembrie 2019, românii dăduseră o spargere la vila lui Frank Lapard, antrenorul lui Chelsea, de unde au plecat de asemenea cu o pradă de milioane de euro. Procurorul britanic Paul Jarvis a scos în evidenţă dificultatea acţiunii, pentru că membrii bandei au fost nevoiţi să escaladeze mai multe garduri şi să treacă peste alte două proprietăţi, astfel că riscul la care s-au expus a fost unul semnificativ.

Între cele două spargeri, cei patru români au spart şi reşedinţa familiei lui Vichai Srivaddhanaprabha, regretatul patron al echipei de fotbal Leicester, de unde au furat obiecte în valoare de un milion de lire.

Sursa: RomaniaTV

loading...