Ce filme și seriale românești vedem acasă de 1 Decembrie. Sute de producții de luat în considerare

Ce filme și seriale românești vedem acasă de 1 Decembrie. Sute de producții de luat în considerare

Fie că alegem să ne petrecem ziua alături de cei dragi, servind preparate tradiționale românești și depănând amintiri, seara putem găsi timp pentru câteva  filme românești sau seriale.

Seriale și filme românești de văzut acasă de 1 DecembrieAlte ArticoleSlujbe oficiate într-un oraș carantinat din Sibiu. Zece enoriași …Alegeri parlamentare 2020. Cum votezi dacă nu eşti în localitatea …Cutremur puternic, de 6,3, la granița dintre Argentina și Chile. …

Serviciile de streaming ne oferă mai multe variante de filme românești demne de luat în considerare pentru o astfel de zi.

Pe Netflix, spre exemplu, avem de ales între mai bine de 100 de filme. Vă prezentăm mai jos câteva dintre ele, acestea fiind printre cele mai cunoscute și urmărite filme românești.

Două Lozuri

4 luni, 3 săptămâni și 2 zile

Un pas în urma serafimilor

Lover boy

Eu când vreau să fluier, fluier

Marți, după Crăciun

Soldații. Poveste din Ferentari

Amintiri din Epoca de Aur

Moromeții 2

Coborâm la prima

Moartea domnului Lăzărescu

Ana, mon amour

Minte-mă frumos

Bună! Ce faci?

De ce eu?

Despre oameni și melci

Charleston

Bacalaureat

Poziția copilului

Poveste de dragoste

6,9 pe scara Richter

București nonstop

Dacă preferați serialele, pe Hbo Go găsiți două producții românești foarte bune produse de HBO Europa în România.

UMBRE

Primul este „Umbre”, unul dintre cele mai urmărite seriale românești din ultimii ani. Creat de Bogdan Mirică și Igor Cobileanski, „Umbre” spune povestea unui tânăr taximetrist, Relu, care câștigă bani și ca recuperator pentru un mafiot local. Soția sa, Gina, nu cunoaște latura ascunsă a soțului său. După ce omoară accidental un om, Relu vrea să iasă din lumea interlopă, dar nu mai are cale de întoarcere. Relu nu mai poate balansa echibrul celor două lumi în care trăiește și drama izbucnește.

Distribuție: Șerban Pavlu, Maria Obretin, Andreea Vasile, Andi Vasluianu, Diana Cavallioti, Dorel Vișan, Doru Ana, Ștefan Velniciuc, Mădălina Craiu, Gabriel Huian, Silvana Mihai.

Bani negri (pentru zile albe)

Bani negri (pentru zile albe) este unul dintre noile seriale de pe HBO GO. Scris și regizat de Daniel Sandu, „Bani negri (pentru zile albe)” are șase episoade, cu difuzare săptămânală, începând cu 22 noiembrie.

Povestea se concentrează pe două personaje, Doru și Ionel, doi tehnicieni de semafor care fac o glumă într-un bar de a jefui o bancă. Sunt auziți de interlopi și sunt obligați să comită acest jaf, împotriva voinței lor.

Deși cer ajutorul instituțiilor statului pentru a scăpa din această încurcătură, însă autoritățile ridică din umeri. Doru și Ionel ajung în scurt timp în situația de a alege între moralitate sau supraviețuire.

Daniel Sandu, regizorul și scenaristul producției, întrebat de ce a ales problema corupției din România ca temă pentru acest serial – „Cred că este de datoria mea ca autor să reamintesc acest lucru. Faptul că unii s-au săturat de acest subiect nu face ca el să dispară. Faptul că băgăm mizeria sub covor nu înseamnă că acel covor o să rămână plat. O să aibă niște movilițe de care ne împiedicăm când se întâmplă o tragedie.

Când am început să fac filme am luat decizia să nu lucrez doar la proiecte comerciale. Vreau să aduc și o contribuție socială. Mi se pare că atât corupția, neglijența, impostura sunt probleme cu care ne confruntăm de foarte multă vreme. Dar ca să nu plictisesc publicul am împachetat aceste teme într-un format de comedie. Pe alocuri chiar cu accente de parodie. Publicul asimilează mai ușor acest tip de produs”.

Distribuție: Alexandru Papadopol, Cristian Bota, Medeea Marinescu, Gavril Pătru, Adriana Irimescu, Maruca Băiaşu, Mălina Manovici, Iulia Dinu şi Voica Oltean.

Citește și Klaus Iohannis, mesaj emoţionant de Ziua Naţională a României: Medicii au plătit un tribut greu. Sunt eroii acestui an!

Citește și Mesajul lui Nicuşor Dan de Ziua Naţională a României. „Respectul față de lege și implicarea socială reprezintă patriotismul zilelor noastre”

Sursa: RomaniaTV

loading...