Ziua Naţională a României. Cascada Niagara va fi luminată în culorile tricolorului VIDEO

Ziua Naţională a României. Cascada Niagara va fi luminată în culorile tricolorului VIDEO

Cascada Niagara va fi luminată în albastru, galben şi roşu graţie Ambasadei României la Ottawa şi emisiunii TV Noi Românii, realizată de Raul Dudnic, care au făcut demersurile necesare pe lângă Niagara Parks Commission.

Tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei între orele 21:45 şi 22:00 şi momentul poate fi urmărit online pe www.cliftonhill.com.Alte ArticoleSUA declanşează Operaţiunea Warp Speed. Toţi americani care …1 decembrie 2020, un an de la primul caz de infecţie cu coronavirus. …China i-a oferit un vaccin experimental lui Kim Jong Un. S-a …

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la graniţa dintre Canada şi SUA. Cascada americană (American Falls) şi Cascada vălul miresii (Bridal Veil Falls) pe teritoriul Statelor Unite şi Cascada potcoavă (Horseshoe Falls) pe teritoriul Canadei.

Citeşte şi Ziua Națională a României. Google sărbătorește 1 Decembrie printr-un doodle special

Anul trecut, o româncă stabilită în Marea Britanie şi aflată în vacanţă în Canada, a primit acordul ca de Ziua României faimoasa cascadă să arboreze culorile Tricolorului. În februarie 2017, în timpul masivelor proteste din România împotriva OUG 13, Niagara canadiană a fost de asemenea iluminată în albastru, galben şi roşu în semn de solidaritate cu sutele de mii de români ieşiţi în stradă.

Ziua Națională a României a avut, de-a lungul istoriei, trei zile naționale, nu a fost mereu pe 1 decembrie. Între 1866-1947 se sărbătorea pe 10 mai, iar apoi, din 1948 și până la căderea comunismului, se sărbătorea pe 23 august. Din 1990 până în prezent se sărbătorește în prima zi a lunii decembrie. Prin legea promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.

Sursa: RomaniaTV

loading...