Comisia Europeană avertizează: Ridicarea restricţiilor de sărbători ar duce la o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID

Comisia Europeană avertizează: Ridicarea restricţiilor de sărbători ar duce la o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID

Comisia Europeană arată într-o comunicare transmisă Parlamentului European și Consiliului European că ridicarea restricțiilor în decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ar duce la o nouă creștere a numărului de cazuri de coronavirus.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (EDCD) a subliniat că autoritățile trebuie să ia în calcul că pot trece 40 de zile între implementarea unor măsuri și apariția efectelor măsurabile ale măsurilor adoptate, cu mult mai mult decât perioada de incubare a infecției, care poate fi de maximum două săptămâni.Alte ArticoleCâine şi pisică, infectaţi cu Covid-19Ministrul sănătăţii din Marea Britanie, dispus să se vaccineze …Papa emerit Benedict al XVI-lea are dificultăţi de vorbire: …

Citeşte şi Comisia Europeană permite Ungariei să folosească vaccinul rusesc anti-Covid, fără autorizaţia Agenţiei Europene a Medicamentului

Acest lucru se explică prin faptul că este nevoie de mai mult timp pentru ca schimbarea comportamentului public determinată de restricții să producă efecte, luând în calcul inclusiv întârzierile care pot apărea în raportări.

Comisia Europeană, avertisment: Rata spitalizărilor ar putea începe să crească în jurul datei de 24 decembrie

În vreme ce rata infectărilor la nivel european începe să se stabilizeze, chiar dacă la cel mai înalt nivel, luarea în calcul a ridicării unor restricții trebuie să se facă cu foarte mare grijă, pentru a preveni izbucnirea unor noi focare, se arată în comunicarea CE, potrivit Digi24.

Proiecțiile cuprinse în raport previzionează că, dacă țările UE ridică restricțiile pe 7 decembrie, rata spitalizărilor ar putea începe să crească în jurul datei de 24 decembrie.

Citeşte şi Comisia Europeană e împotriva mersului la biserică. Bruxelles-ul recomandă evitarea adunărilor pentru slujbele de Crăciun

În alt scenariu, dacă țările UE ridică restricțile pe 21 decembrie, numărul de spitalizări cauzate de COVID ar putea începe să crească din prima săptămână a lunii ianuarie 2021.

Simulările arată că, în contextul epidemiologic actual din UE, este dificil de justificat ridicarea unor restricții, se mai arată în raport.

Comisia Europeană recomandă, de asemenea, asigurarea unor capacități suficiente de testare gratuită a populației, cu eliberarea rezultatelor în maximum 24 de ore. Pe lângă testele RT-PCR, Comisia recomandă și folosirea testelor rapide antigen, acolo unde acestea sunt potrivite.

Pe lângă testare, CE recomandă și folosirea aplicațiilor mobile de urmărire a contacților, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Sursa: RomaniaTV

loading...