Klaus Iohannis inaugurează şoseaua de centură Bacău. „Arată determinarea Guvernului liberal de a dezvolta infrastructura în Moldova”

Klaus Iohannis inaugurează şoseaua de centură Bacău. „Arată determinarea Guvernului liberal de a dezvolta infrastructura în Moldova”

Klaus Iohannis a ajuns în Bacău, la inaugurarea şoselei de centură. La evenimentul programat să înceapă la ora 13 vor participa şi premierul Ludovic Orban, precum şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Principalele declaraţiiAlte ArticoleMihai Tudose: Guvernul a reuşit să confişte sărbătorile …Cine are cele mai mari șanse să câștige alegerile parlamentare. …Marcel Ciolacu a anunţat propunerea de premier a PSD. Nu exclude …

Klaus Iohannis: „Este o lucrare extrem de importantă cu siguranţă pentru oamenii locului şi sunt convins că atât Consiliul judeţean, cât şi Primăria va consta în foarte scurt timp beneficiul unui astfel de centuri”

„Lucrurile au o importanţă dincolo de impactul local. Această bucată de autostradă de 17 kilometri este primul tronson din Moldova care vine să arate determinarea noastră, a mea cu siguranţă, şi a Guvernului liberal de a dezvolta semnificativ infrastructura în Moldova. Este o promisiune, aş putea să spun, deja mai veche pe care am făcut-o. Am fost un promotor şi am rămas un promotor al autostrăzii Moldova”

„Nu este niciun secret că Moldova, prin „grija” guvernanţilor pesedişti a fost lăsată în urmă şi aşa nu se poate continua. Noi, prin acest lucrări, am venit să dovedim practic că nouă ne pasă de Moldova şi nu la nivelul de poveşti şi promisiuni deşarte, ci la nivelul de realizări”

„În continuare proiectele de infrastructură din zona Moldovei şi care leagă Moldova de restul ţării sunt de maximă importanţă şi vor fi realizate. Este un lucru care poate fi evaluat politic cel mai bine. Aici se vede cel mai clar ce a însemnat o guvernare pesedistă inutilă, pentru că pentru Moldova au fost inutili. N-au rezolvat nimic, nici pentru restul ţării. Deci, o guvernare pesedistă inutilă în trecutul destul de apropiat şi o guvernare liberală utilă”

„Lumea mă acuză că prea îl laud pe liberali şi Guvernul liberal. Nu, pur şi simplu arăt cum stau lucrurile”

Citeşte şi: Primul tronson de autostradă din Moldova va fi deschis miercuri. Drumul e gata cu doi ani înainte de termen

Pe 20 noiembrie, premierul Ludovic Orban anunţa că autostrada de centură a oraşului Bacău va fi dată în folosinţă în câteva zile şi felicita constructorul pentru că a reuşit finalizarea lucrărilor înainte de termen, notează Agerpres.

Finalizarea lucrărilor la centura ocolitoare a Bacăului înseamnă darea în folosinţă a primilor 16 kilometri de autostradă din zona de nord-est a ţării.

„Vorbim practic despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei, cei 16 kilometri la profil de autostradă, din cei 31 de kilometri din centura Bacăului. (…) Practic, în noiembrie anul trecut am preluat acest obiectiv la un stadiu fizic de 27% şi iată îl aduce astăzi, în 12 luni, cu un antreprenor serios, la 100%”, spunea ministrul Lucian Bode.

Citeşte şi: Ministrul Transporturilor, despre autostrada de centură. „E foarte importantă nu numai pentru Bucureşti, ci şi pentru România”

În urmă cu aproape două săptămâni, premierul Ludovic Orban a inaugurat centura din Rădăuţi din judeţul Suceava, împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Drumul de aproape 17 kilometri a fost construit cu bani de la bugetul Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Citeşte şi: Ludovic Orban a inaugurat centura din Rădăuţi. Drumul e gata mai devreme

Pe 20 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care aprobă construirea autostrăzii Nordului.

Autostrada Nordului ar urma să lege Satu Mare de Suceava. Traseul este următorul: Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava.

Citeşte şi: Autostrada „Via Carpatia”, construită în România cu bani americani. Bode: Perspectivele pentru 2021 – 350 km autostradă, drumuri expres

După ce ambasadorul SUA la București a vorbit recent despre o autostradă și o cale ferată care să lege portul Constanța de portul polonez Gdansk, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a explicat că este vorba despre un proiect de colaborare din cadrul Inițiativei Celor 3 Mări. Practic, e un coridor economic de transport, care are și o componentă importantă de securitate.

Citeşte şi: Mircea Geoană, despre autostrada România – Polonia: E un proiect de colaborare în cadrul Iniţiativei Celor 3 Mări

Sursa: RomaniaTV

loading...