Klaus Iohannis vine în Bacău, la inaugurarea şoselei de centură. E primul tronson al autostrăzii Moldova

Klaus Iohannis vine în Bacău, la inaugurarea şoselei de centură. E primul tronson al autostrăzii Moldova

Klaus Iohannis vine în Bacău, la inaugurarea şoselei de centură. La evenimentul programat să înceapă la ora 13 vor participa şi premierul Ludovic Orban, precum şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Citeşte şi: Primul tronson de autostradă din Moldova va fi deschis miercuri. Drumul e gata cu doi ani înainte de termenAlte ArticoleTraian Băsescu a plâns în direct când a auzit cântecul lui …ȘCOLI deschise în România cere Ponta de Ziua NaționalăTraian Băsescu: Măsurile nu sunt suficiente ca să stăvilească …

Pe 20 noiembrie, premierul Ludovic Orban anunţa că autostrada de centură a oraşului Bacău va fi dată în folosinţă în câteva zile şi felicita constructorul pentru că a reuşit finalizarea lucrărilor înainte de termen, notează Agerpres.

Finalizarea lucrărilor la centura ocolitoare a Bacăului înseamnă darea în folosinţă a primilor 16 kilometri de autostradă din zona de nord-est a ţării.

„Vorbim practic despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei, cei 16 kilometri la profil de autostradă, din cei 31 de kilometri din centura Bacăului. (…) Practic, în noiembrie anul trecut am preluat acest obiectiv la un stadiu fizic de 27% şi iată îl aduce astăzi, în 12 luni, cu un antreprenor serios, la 100%”, spunea ministrul Lucian Bode.

Citeşte şi: Ministrul Transporturilor, despre autostrada de centură. „E foarte importantă nu numai pentru Bucureşti, ci şi pentru România”

În urmă cu aproape două săptămâni, premierul Ludovic Orban a inaugurat centura din Rădăuţi din judeţul Suceava, împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Drumul de aproape 17 kilometri a fost construit cu bani de la bugetul Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Citeşte şi: Ludovic Orban a inaugurat centura din Rădăuţi. Drumul e gata mai devreme

Pe 20 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care aprobă construirea autostrăzii Nordului.

Autostrada Nordului ar urma să lege Satu Mare de Suceava. Traseul este următorul: Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava.

Citeşte şi: Autostrada „Via Carpatia”, construită în România cu bani americani. Bode: Perspectivele pentru 2021 – 350 km autostradă, drumuri expres

După ce ambasadorul SUA la București a vorbit recent despre o autostradă și o cale ferată care să lege portul Constanța de portul polonez Gdansk, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a explicat că este vorba despre un proiect de colaborare din cadrul Inițiativei Celor 3 Mări. Practic, e un coridor economic de transport, care are și o componentă importantă de securitate.

Citeşte şi: Mircea Geoană, despre autostrada România – Polonia: E un proiect de colaborare în cadrul Iniţiativei Celor 3 Mări

Sursa: RomaniaTV