Sondaj IMAS: PNL pierde procente importante in ultimele 2 luni, PSD a crescut! Cine are cele mai mari șanse să câștige alegerile parlamentare

Sondaj IMAS: PNL pierde procente importante in ultimele 2 luni, PSD a crescut! Cine are cele mai mari șanse să câștige alegerile parlamentare

Astfel, PNL înregistrează acum 28,5% din preferințele românilor, în scădere față de scorul de 32,6% cu care era cotat în octombrie și față de cel de 34,7% din septembrie, arată datele sondajului.

PSD e situat la 23,6%, în creștere față de luna anterioară. În octombrie, Barometrul Europa FM arăta că Partidul Social Democrat era creditat cu 21,7% din opțiunile de vot.Alte ArticoleCoincidenţă sau strategie electorală?! Numărul testelor COVID …Preşedintele AEP are coronavirus. Simptomele acuzate de Constantin …Klaus Iohannis, în plină campanie electorală alături de PNL: …

USR Plus e cotat acum la 18%, în scădere, în condițiile în care înregistra în octombrie un scor de 20,4%.

La alegerile de duminică, Pro România ar urma să fie votat de 9,5% dintre alegători, în creștere față de ultimul barometru. Sondajul comandat de Europa FM în octombrie arăta că Pro România ar fi fost votat de 8,9% dintre alegători.

În octombrie, alegătorii mărturiseau că ar fi votat cu UDMR în proporție de 5,1%. Acum, însă, sondajul acesta arată că partidul ar obține un scor de 4,7%.

În momentul acesta 4,6% dintre alegători ar vota cu PMP, în contextul în care ultimul sondaj cota Partidul Mișcarea Populară la 4,8%, la limită pentru a intra în Parlament, ținând cont de marja de eroare.

ALDE este, de asemenea, în acest sondaj, cu 3,3%, față de 2,5% cât avea la ultimul barometru, însă partidul a fuzionat cu Pro România.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6-27 noiembrie 2020, pe un eșantion de 1.010 persoane cu vârste de 18 ani și peste și are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

Citește și Marcel Ciolacu a anunţat propunerea de premier a PSD. Nu exclude o alianţă cu USR PLUS. „Vor exista discuţii”

Citește și Rareş Bogdan vrea la guvernare împreună cu PMP şi USR. Robert Turcescu: „Nu vrem cu USR-iştii. Să nu credeţi că este vreo bucurie”

Sursa: RomaniaTV