Sondaj IRSOP, alegeri parlamentare 2020: PNL conduce în preferinţele electoratului, PSD vine tare din urmă

Sondaj IRSOP, alegeri parlamentare 2020: PNL conduce în preferinţele electoratului, PSD vine tare din urmă

Sondaj IRSOP. PNL se situează în continuare pe primul loc în preferințele românilor. Pe locul al doilea se află PSD, relevă un sondaj realizat de IRSOP în perioada 22-28 noiembrie şi dat publicităţii cu patru zile înainte de alegerile parlamentare 2020.

Sociologii IRSOP precizează că deşi conduce, PNL nu a mai crescut în ultimile săptămâni în preferinţele votanţilor, în schimb mare parte din votanţii PSD fac parte din categoria de risc COVID-19 şi ar putea rămâne acasă de teamă să nu se infecteze.Alte ArticoleVictor Ponta, atac furibund la PMP: ”Acești ticăloși vor …Nicuşor Dan votează PNL la parlamentare, nu USR. „Chiar …Ciolacu, după ce Iohannis a anunţat redeschiderea pieţelor. …

De altfel, sociologii IRSOP se aşteaptă la o prezenţa la vot de circa 40%. La alegerile parlamentare din 2016, prezența la vot a fost de doar 39,49%.

Alianţa USR- PLUS ar obţine 17% din voturi ar lua 17% din voturi, PRO România – 7%, iar UDRM – 5%.

PMP ar rămâne sub pragul de trecere în parlament cu 3% din intenţia de vot a respondenţilor.

Sondaj IRSOP. „Dacă se păstrează configuraţia de mai sus, viitoarea formulă guvernamentală se anunţă dificilă. O alianţă PNL cu USR PLUS are nevoie de parteneri suplimentari şi, oricum, deschide un teritoriu de colaborare complet necunoscut şi imprevizibil”, precizează sociologii IRSOP.

Sondajul a fost realizat şi finanţat de IRSOP pe un eşantion de 1.004 persoane în perioada 22-28 noiembrie. Metoda folosită este interviul telefonic, iar marja de eroare este de +/-3%.

Citeşte şi: Sondaj IMAS: PNL pierde procente importante in ultimele 2 luni, PSD a crescut! Cine are cele mai mari șanse să câștige alegerile parlamentare

 

Nicuşor Dan votează PNL la parlamentare

Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, care este opţiunea sa la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie. Primarul general a declarat că va vota cu PNL, în detrimentul USR, partidul pe care l-a fondat.

„Alegerile sunt importante pentru că alegem pentru patru ani. O să urmeze patru ani fără alegeri şi campanii electorale. Alegem pentru patru ani un Guvern care va fi şi în legătură cu autorităţile locale şi cu preşedintele României.

Alegerile sunt importante pentru România are o uriaşă oportunitate de dezvoltare, 80 de miliarde de euro, bani europeni, oportunitate pe care nu avem voie să o ratăm”, a precizat edilul Capitalei.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...