Vaccinare anti-covid. Cine sunt primii români care se vor imuniza săptămâna viitoare

Vaccinare anti-covid. Cine sunt primii români care se vor imuniza săptămâna viitoare

Vaccinare anti-covid. Marea Britanie va începe săptămâna viitoare campania de vaccinare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2. Românii care lucrează în sistemul medical sunt printre primii europeni care vor beneficia de imunizare.

Vaccinare anti-covid în Marea Britanie: Peste 4000 de români urmează să fie imunizaţiAlte ArticoleAcuzații de fraudă la o loterie, după ce s-au extras numerele: …Comisia Europeană avertizează: Ridicarea restricţiilor de …Câine şi pisică, infectaţi cu Covid-19

Nicoleta s-a mutat în Marea Britanie în 2016. Tot de atunci, lucrează ca asistentă medicală la un centru pentru tratarea persoanelor cu afecţiuni psihice.

Luna aceasta ar urma să beneficieze de vaccinul anti-COVID. Vaccinarea ar trebui să fie făcută pe bază de voluntariat. Nicoleta povesteşte, însă, că tonul patronilor a fost unul imperativ.

Citeşte şi Ministrul sănătăţii din Marea Britanie, dispus să se vaccineze în direct la TV

„Oficial, fiecare membru al staff-ului a primit un mail, cum că trebuie să ne vaccinăm şi, spunând printre rânduri, că dacă se refuză această vaccinare, angajaţii vor primi mai puţine ore. 80% din acel care home nu vor să-l facă”, povestește Nicoleta.

Ea refuză să fie printre primii vaccinaţi și spune că a fost de două ori infectată cu SARS-CoV-2, aşa că are deja imunitate.

„Eu zic că sunt protejată exact în acelaşi procentaj, protecţia pe care mi-o oferă şi vaccinul. Eu, personal şi, probabil, toate asistentele şi tot personalul, suntem într-un sindicat. Un sindicat privat pe care-l plătim separat, şi, probabil, o să cer o altă opinie să vedem în ce fel ne pot obliga”, a mai spus asistenta.

În Marea Britanie, românii sunt a zecea cea mai frecvent întâlnită naţionalitate în rândul personalului medical. Aproximativ 4.731 români lucrează în sistemul medical din Marea Britanie, potrivit Mediafax.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...