Vaccinurile Pfizer și Moderna au dat efecte secundare vizibile în cazul a 10-15% dintre voluntari

Vaccinurile Pfizer și Moderna au dat efecte secundare vizibile în cazul a 10-15% dintre voluntari

Vaccinurile Pfizer și Moderna au dat efecte secundare vizibile doar în cazul a 10-15% dintre voluntari. Printre cele mai întâlnite efecte adverse raportate de voluntari se numără înroșirea pielii și dureri în zona în care li s-a făcut vaccinul, febră, frisoane, dureri musculare și dureri de cap.

„Efectele adverse mai importante, cum ar fi boala autoimuna si altele, nu au fost raportate diferit intre grupul placebo si grupul care a primit vaccinul, in cele doua studii clinice, ceea ce este foarte incurajator. In timp ce cunoastem efectele pe termen scurt si intelegem bine acum efectele pe termen mediu, siguranta pe termen lung nu este inca inteleasa, conform definitiei”, a declarat medicul Moncef Slaoui pentru Washington Post.Alte ArticoleRecord de morţi de coronavirus în SUA, după şase luni. Coronavirusul …Rusia respinge apelul „iresponsabil” lansat de Maia …Deţinătorul farmaciilor Sensiblu şi al caselor de pariuri …

Declarațiile doctorului vin în contextul în care SUA se pregătește să distribuie vaccinurile pentru COVID-19 în aproximativ două săptămâni.

„Viața ar putea reveni la normal în jurul lunii mai”

Slaoui a mai afirmat, în urmă cu câteva zile, că dacă planul de distribuție și imunizare a vaccinării merge bine, suficient de mulți americani ar trebui să fie vaccinați până în „mai sau în jurul acestei date” din 2021 pentru a permite vieții să revină la normal.

Slaoui a spus că odată cu primele vaccinuri – se așteaptă ca firma farmaceutică americană Moderna să solicite autorizația de reglementare în curând pentru vaccinul său – trebuie administrată la cel puțin 70% din populația SUA „pentru a avea loc imunitatea efectivă a turmei”.

El a adăugat: „Probabil că acest lucru se va întâmpla undeva în luna mai sau în jurul acestei date pe baza planurilor noastre. Sper și aștept cu nerăbdare să văd… acceptarea vaccinului de către oameni”.

Sursa: RomaniaTV

loading...