Klaus Iohannis vizitează centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo. Președintele va susține apoi o declarație de presă

Klaus Iohannis vizitează centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo. Președintele va susține apoi o declarație de presă

Vizita președintelui Klaus Iohannis este programată pentru ora 16.30. La finalul ei, şeful statului va susţine o declaraţie de presă, potrivit Administrației Presidențiale.

Tot astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a participat la şedinţa anuală de bilanț a Consiliului Superior al Magistraturii. Totodată, astăzi a avut loc alegerea noii conduceri a CSM.Alte ArticoleUSR-PLUS acuzaţi de extremism, după o întrebare controversată: …Rezultate alegeri parlamentare 2020 Bucureşti. Lista completă …Rezultate alegeri parlamentare 2020 Brăila. Lista completă …

Citiți și Bogdan Mateescu este noul preşedinte al CSM: Secţia specială, aşa cum este organizată astăzi, nu este eficientă

„E deja o tradiţie să ne vedem la sfârşit de an şi cred că e o tradiţie bună. Rolul meu în CSM îl văd ca pe un musafir care vine şi vă spune câteva gânduri colorate, care se observă din funcţia de preşedinte.

Ne revedem într-un context total atipic, în acest an marcat de pandemia de coronavirus care a afectat întreeaga lume. Afectaţi de o criză sanitară fără precedent am fost nevoiţi cu toţii să ne adaptam. În aceste vremuri dificile, misiunea Justiţiei a rămas însă la fel de actuală şi de importantă. Măsurile impuse pentru protejarea sănătăţii au cauzat modificări mari în Justiţiei.

În mod evident, e nevoie de un efort comun pentru a depăşi această perioadă. Această perioadă a fost însă şi o oportunitate pentru accelerarea procesului de digitalizare, o îmbunătăţire care s-a produs într-un ritm mai lent. Într-o Românie europeană nimeni nu e mai presus de lege, iar Justiţia trebuie să funcţioneze la întreaga sa capacitate. La referendumul din 2019, românii au transmis un mesaj puternic social. Românii au dat un mesaj clar pentru continuarea luptei anticorupţie şi suntem nevoiţi să răspundem onest la această solicitare”.

Klaus Iohannis, criticat dur de magistrați pentru că face campanie electorală în plenul CSM

Klaus Iohannis a fost taxat de judecătoarea Gabriela Baltag, în plenul şedinţei CSM. Magistraţii au fost foarte iritaţi că Preşedintele a făcut campanie electorală pentru PNL, în timpul întrevederii.

Baltag l-a rugat pe şeful statului ca la finalul mandatului să nu mai aducă debinare la CSM. „La finalul vieţii nu vâdăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat.”, a spus aceasta.

„Obiceiul dvs. de a face politică în CSM este evident. Aş vrea să vă adresez o rugăminte care vine din partea mea şi nu numai a mea. Măcar la finalul mandatului nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem sufiecient de dezbinaţi.

Ştiu că sunteţi un creştin, ştiţi şi dvs că la finalul vieţii nu vâdăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat. Aş vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneţi colegilor noştri şi societăţii cum vă raportaţi dvs. la posibilitatea de a fi din nou pe val în justiţie serviciile.

Ştiu că în octombrie aţi spus că nu veţi lăsa să se întâmple acest lucru, dar ştiu că în septembrie aţi dat un vot în CSM pe această chestiune”, a afirmat judecătoarea Baltag.

Discursul lui Iohannis care i-a scos din sărite pe magistraţi

”Este o majoritate parlamentară, care nu a făcut un secret că este ostilă unor reforme reale ale sistemului judiciar, dar care s-a și dedicat, trup și suflet, adoptării unor legi menite să îi apere pe infractori! Este o majoritate parlamentară, care și după sancțiunea dură primită în 2019 din partea românilor, nu s-a sfiit să voteze măsuri contrare interesului public sau să întârzie adoptarea unor acte extrem de necesare!

(…) De aceea, legislația într-un domeniu atât de important trebuie să fie rezultatul unei dezbateri ample în viitorul Parlament, cu o majoritate construită în jurul unor forțe democratice.” a declarat Iohannis, în ședința CSM.

 

 

Sursa: RomaniaTV

loading...