Adolf Hitler, învingător în alegerile din Namibia. A fost ales cu 85% din voturi

Adolf Hitler, învingător în alegerile din Namibia. A fost ales cu 85% din voturi

Adolf Hitler Uunona a fost ales săptămâna trecută cu 85% din voturi în funcția de consilier în circumscripția Ompundja din regiunea Oshana, în nordul Namibiei. Într-un interviu acordat publicației germane Bild, acesta a insistat că nu are absolut nimic de-a face cu ideologia nazistă.

Politicianul a fost ales din partea partidului de guvernământ Swapo, care a dus o campanie împotriva colonialismului și a guvernării exercitate de minoritatea albă. Uunona a admis că tatăl său l-a botezat după liderul nazist, însă, cel mai probabil „nu a înțeles ce anume reprezenta Adolf Hitler”.Alte ArticoleTraian Băsescu anunţă o lovitură de stat parlamentară care …Ziua şi recordul în SUA. Aproape 3.000 de morţi de coronavirus …Vaccinul Moderna oferă protecție anti-Covid cel puţin trei …

„Când eram copil, mi se părea un nume absolut normal. Abia când am crescut am realizat: acest bărbat voia să subjuge întreaga lume. Nu am nimic în comun cu toate acestea„, a mai spus el, citat de publicaţia The Hill.

Citeşte şi Religia şi drogurile? Povestea călugăriţelor care au cultivat canabis pentru a vindeca lumea GALERIE FOTO

Uunona a mai comentat că soția sa îl strigă Adolf, nume pe care și-l asumă public și nu intenționează să și-l schimbe.

Adolf, ca de altfel multe alte prenume de origine germanică, este destul de comun în Namibia, țară africană ce a fost cândva colonie germană.

Între 1884 și 1915, Namibia a fost parte a teritoriilor germane, sub denumirea de Africa de Sud-Vest Germană. Imperiul german a ucis mii de oameni în perioada revoltei locale din Namibia, din 1904-1908. Este vorba despre ceea ce istoricii numesc ”genocidul dat uitării”.

Sursa: RomaniaTV

loading...