ALERTĂ la Ierusalim: tentativ de incendiere a Bisericii Tuturor Naţiunilor; poliţia a arestat un suspect

ALERTĂ la Ierusalim: tentativ de incendiere a Bisericii Tuturor Naţiunilor; poliţia a arestat un suspect

Alertă la Ierusalim. Poliţia anunţă că a arestat un bărbat şi că tentativa de incendiere nu a afectat întreaga biserică.

„Unităţile de poliţie au arestat un bărbat de 49 de ani care a turnat lichid inflamabil în interiorul bisericii”, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld, într-un comunicat, fără a face alte precizări, conform Agerpres.Alte ArticoleCutremur violent, magnitudinea de moment a fost 5.2Norvegia va folosi trei vaccinuri pentru a stopa pandemia de …Vaccinarea anti-Covid în Marea Britanie începe pe 8 decembrie. …

Potrivit unui purtător de cuvânt al Bisericilor de pe Pământul Sfânt, Wadie Abou Nassar, suspectul este „un evreu ortodox”. „Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru stingerea rapidă a focului”, a subliniat el într-un comunicat, îndemnând poliţia să ancheteze „serios” asupra incidentului şi evocând posibile „motivaţii rasiste”.

Potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor, care a precizat că au fost trimise patru echipaje la faţa locului, „din fericire focul nu s-a propagat în toată biserica”, însă fumul s-a răspândit peste tot în interiorul ei.

Băncile din biserică au fost înnegrite de fum, potrivit unui fotograf al AFP.

Alertă la Ierusalim. Palestina învinuieşte Israelul pentru atac

Biserica din Gethsimani, denumită şi „Basilica Agoniei”, este construită la poalele Muntelui Măslinilor din Ierusalimul de Est, în sectorul palestinian al Oraşului Sfânt, ocupat şi anexat de Israel. Biserica este construită pe locul unde, potrivit religiei creştine, Iisus Hristos a fost capturat.

Preşedinţia palestiniană, cu sediul la Ramallah în Cisiordania ocupată, a condamnat un „atac terorist plin de ură” şi a tras la răspundere Israelul pentru „atacurile comise împotriva palestinienilor, locurilor lor sfinte şi proprietăţilor lor”, potrivit agenţiei Wafa.

Citeşte şi: Cutremur violent, magnitudinea de moment a fost 5.2

Sursa: RomaniaTV