Norvegia va folosi trei vaccinuri pentru a stopa pandemia de COVID-19, de la începutul anului 2021

Norvegia va folosi trei vaccinuri pentru a stopa pandemia de COVID-19, de la începutul anului 2021

Norvegia intenţionează să folosească cele trei vaccinuri dezvoltate de Moderna, AstraZeneca şi Pfizer / BioNTech în prima sa campanie de imunizare a populaţiei împotriva COVID-19, a declarat vineri ministrul norvegian al Sănătăţii, Bent Hoeie, relatează Agerpres.

Dozele ar acoperi circa 1,3 milioane de persoane în Norvegia care sunt considerate incluse în grupele de risc, a afirmat ministrul Bent Hoeie, în timp ce 340.000 de membri ai personalului medical aflaţi în contact cu pacienţii vor fi nevoiţi să aştepte.Alte ArticoleVaccinarea anti-Covid în Marea Britanie începe pe 8 decembrie. …Adolf Hitler, învingător în alegerile din Namibia. A fost …Traian Băsescu anunţă o lovitură de stat parlamentară care …

Norvegia va obţine vaccinurile din Suedia, pentru că nu este membru UE

Norvegia, care nu este membru UE, va avea acces la unele vaccinuri obţinute de Uniunea Europeană datorită Suediei, membru UE, care va cumpăra mai multe doze decât are nevoie şi le va vinde Norvegiei, imediat după Anul Nou.

„Până la Paşti, am putea fi într-o situaţie complet diferită decât suntem astăzi”, a declarat oficialul norvegian.

Norvegia va acţiona mai repede decât anunţase anterior. Premierul Erna Solberg a declarat în octombrie că se aşteaptă ca vaccinările să înceapă în prima jumătate a anului 2021.

În Norvegia, primii care vor fi vaccinaţi vor fi rezidenţii căminelor de bătrâni şi „cei mai în vârstă” care locuiesc acasă, urmaţi de persoanele cu vârsta peste 65 de ani şi adulţii mai tineri cu afecţiuni medicale preexistente.

Oslo va oferi, de asemenea, vaccinuri gratuite care vor face parte din programul naţional de vaccinare al ţării.

Citeşte şi: Vaccinarea anti-Covid în Marea Britanie începe pe 8 decembrie. E prima ţară care trece la administrarea în masă a vaccinului

.

Sursa: RomaniaTV

loading...