(Video) Primul sens giratoriu de sub Oceanul Atlantic inaugurat în Insulele Feroe.

(Video) Primul sens giratoriu de sub Oceanul Atlantic inaugurat în Insulele Feroe.

 

Primul sens giratoriu de sub Atlantic face parte dintr-un tunel lung de 11 kilometri sub fundul oceanului și conectează două dintre cele 18 Insule Feroe, informează Hotnews.

Tróndur Patursson, un artist din Insulele Feroe, a creat o lucrare înaltă de 80 de metri care se află în centrul sensului giratoriu.Alte ArticoleCoreea de Nord: cine va încalca măsurile de protecție împotriva …ALERTĂ la Ierusalim: tentativă de incendiere a Bisericii Tuturor …Cutremur violent, magnitudinea de moment a fost 5.2

Tunelul, numit Eysturoytunnelin, la cea mai mare adâncime este la 189 de metri sub ocean. În 2014 Parlamentul feroez a aprobat planurile de a construi tunelul cu intenția de a conecta capitala, Torshavn, de Strendur și Eysturoy – Runavik.

Tunelul va scurta distanța dintre Torshavn, care este pe cea mai mare și cea mai populată insulă, Streymoy, de două localități de pe Eysturoy, de la 55 de kilometri la 17 kilometri.

Astfel, timpul de condus este scurtat de la mai bine de o oră la doar 16 minute, potrivit companiei din spatele proiectului, Estunlar. Un al doilea tunel, aflat în construcție va conecta Streymoy de o altă insulă, Sandoy.

Lucrările la tunelul Eysturoy trebuiau încheiate la începutul lui 2021, dar se așteaptă ca acesta să se deschidă pe 19 decembrie.

Sursa: RomaniaTV

loading...