Raed Arafat, avertismentul care dă fiori: Aglomeraţia din spitale va continua

Raed Arafat, avertismentul care dă fiori: Aglomeraţia din spitale va continua

Raed Arafat anunţă că autorităţile cumpără generatoare de oxigen individuale, pentru a suplimenta locurile în spitalele care au paturi fără oxigen.

„Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei are, cum ştiţi, o echipă medicală care stabileşte sau sprijină în transferul pacienţilor şi găsirea unor locuri pentru pacienţii care necesită fie oxigen, fie secţie de terapie intensivă sau secţie de terapie intermediară, cum zicem noi.Alte ArticoleNelu Tătaru, după imaginile şocante de la spitalul Reşiţa: …Raed Arafat (DSU): „Vom prelungi, mai mult ca sigur, starea …Bolnavii de COVID de la Matei Balş şi Colentina îngheaţă …

Deci şi ieri, şi astăzi, am transferat pacienţi inclusiv la noile locuri care s-au deschis la Spitalul Monza. În acelaşi timp, există acum în procedura de achiziţie un număr mai mare de generatoare de oxigen individuale, care ne vor permite să suplimentăm locurile în spitalele care au locuri fără oxigen, pentru că nu toate locurile au gură de oxigen în spital, şi atuncea vom suplimenta locurile care pot asigura oxigen pentru pacient prin punerea acestor generatoare individuale la spitalele respective.

Citeşte şi Raed Arafat (DSU): „Vom prelungi, mai mult ca sigur, starea de alertă. Nu vom avea lockdown de sărbătorile de iarnă”

Eu sper că în următoarele maxim 48 de ore să reuşim să începem să le distribuim, primele dintre ele”, a anunţat Raed Arafat, vineri, la briefing-ul de după şedinţa de Guvern.

Raed Arafat: Spitalele au luat măsuri suplimentare

Şeful DSU a afirmat că mai multe spitale au luat măsuri suplimentare, „prin crearea unor zone în secţiile spitalului, chiar dacă nu este spital COVID, în care au preluat pacienţii de la unităţile de primiri urgenţă”.

„În fiecare seară avem situaţia în care unităţile de primiri urgenţă şi care au făcut un efort major în această perioadă şi este de recunoscut, asigură oxigenare şi asigură terapie şi asigură susţinerea funcţiilor vitale pentru mai mulţi pacienţi COVID pozitivi până găsim locuri pentru aceşti pacienţi.

Citeşte şi Alegeri 2020. Raed Arafat, anunță ce este interzis în ziua votului

Numai că situaţia e în dinamică, luăm un pacient, îl internăm, vine alt pacient după el, adică asta este situaţia, nu rămân aceiaşi pacienţi şi, mai mult, apar alţi pacienţi şi acest lucru va continua, chiar dacă suntem într-o descreştere uşoară, cum vedem, care merge încet, totuşi cazurile grave vin din urmă pentru că fiecare zi în care am avut câteva mii de cazuri un procent din aceste cazuri ajunge să fie agravat cam peste 7-10 zile şi de aici această situaţie va continua şi vom face tot posibilul ca să preluăm aceşti pacienţi în cel mai scurt timp la secţiile de terapie intensivă sau terapie intermediară”, a mai precizat Arafat.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...