Primul sens giratoriu de sub Oceanul Atlantic va fi inaugurat în Insulele Feroe. Cum arată şi când va fi dat în folosinţă VIDEO

Primul sens giratoriu de sub Oceanul Atlantic va fi inaugurat în Insulele Feroe. Cum arată şi când va fi dat în folosinţă VIDEO

Primul sens giratoriu de sub Atlantic face parte dintr-un tunel lung de 11 kilometri sub fundul oceanului și conectează două dintre cele 18 Insule Feroe, informează Hotnews.

Tróndur Patursson, un artist din Insulele Feroe, a creat o lucrare înaltă de 80 de metri care se află în centrul sensului giratoriu.Alte ArticoleNou record de infectări cu coronavirus în Statele Unite. Peste …Coreea de Nord: cine va încalca măsurile de protecție împotriva …ALERTĂ la Ierusalim: tentativă de incendiere a Bisericii Tuturor …

Tunelul, numit Eysturoytunnelin, la cea mai mare adâncime este la 189 de metri sub ocean.

În 2014 Parlamentul feroez a aprobat planurile de a construi tunelul cu intenția de a conecta capitala, Torshavn, de Strendur și Eysturoy – Runavik.

Primul sens giratoriu de sub Atlantic

Tunelul va scurta distanța dintre Torshavn, care este pe cea mai mare și cea mai populată insulă, Streymoy, de două localități de pe Eysturoy, de la 55 de kilometri la 17 kilometri.

Astfel, timpul de condus este scurtat de la mai bine de o oră la doar 16 minute, potrivit companiei din spatele proiectului, Estunlar.

Un al doilea tunel, aflat în construcție va conecta Streymoy de o altă insulă, Sandoy.

Lucrările la tunelul Eysturoy trebuiau încheiate la începutul lui 2021, dar se așteaptă ca acesta să se deschidă pe 19 decembrie.

Citeşte şi: Norvegia va folosi trei vaccinuri pentru a stopa pandemia de COVID-19, de la începutul anului 2021

Sursa: RomaniaTV

loading...