Danemarca anunță că a identificat 33 infectări cu noua tulpină de coronavirus

Danemarca anunță că a identificat 33 infectări cu noua tulpină de coronavirus

Institutul de stat pentru vaccinuri (SSI) din Danemarca a arătat, într-un raport publicat miercuri, că aceste cazuri au fost descoperite după o serie de teste pentru depistarea COVID efectuate între 14 noiembrie și 14 decembrie, potrivit Agerpres.

Danemarca a analizat material de la 7.805 de teste pozitive în acea perioadă, ceea ce înseamnă că tulpina a fost găsită în circa 0,4% din infectări.Alte ArticoleRusia anunţă număr record de infectări, chiar în Ajunul …Israelul intră în al treilea lockdown din cauza noii tulpini …Noi reguli de intrare în Marea Britanie de la 1 ianuarie. Cartea …

Pentru că doar 13,5% din testele pozitive din acea perioadă au fost analizate până acum, SSI spune că procentul cazurilor infectate cu noua tulpină de COVID-19 s-ar putea schimba.

„Ultimele rezultate ale secvenţierii genetice indică faptul că au existat infectări comunitare în Danemarca cu noua tulpină a virusului din Anglia, deşi la un nivel foarte scăzut”, a precizat SSI.

Și Danemarca se numără printre țările care au suspendat zborurile din Marea Britanie, unde noua tulpină a virusului, despre care se spune că ar fi mult mai contagioasă, s-a răspândit rapid în sudul Angliei, inclusiv la Londra.

Informaţiile preliminare nu au sugerat că cele 33 de persoane care au contactat această tulpină au avut vreo legătură cu Anglia sau au călătorit în alte ţări, a precizat SSI.

Alertă lângă România. Noua tulpină de COVID, identificată la graniţa cu ţara noastră!

Sursa: RomaniaTV

loading...