Decizie de ultimă oră! Marea Britanie și UE au ajuns la un acord comercial post Brexit

Decizie de ultimă oră! Marea Britanie și UE au ajuns la un acord comercial post Brexit

Marea Britanie și UE au ajuns la un acord comerical

Uniunea Europeană și Marea Britanie au ajuns la un acord comercial post Brexit, potrivit BBC. Președinta Comisiei Europeane, Ursula von der Leyen, și negociatorul șef al UE, Michel Barnier, susțin în aceste momente o conferință de presă. Negocierile au început din luna martie.Alte ArticoleAtenţie, români! Muntenegru cere test PCR negativ la intrarea …Danemarca anunță că a identificat 33 infectări cu noua tulpină …Rusia anunţă număr record de infectări, chiar în Ajunul …

Ursula von der Leyen a declarat într-o conferință de presă: „A fost un drum lung și întortocheat. Dar avem un acord bun. Este un acord corect, echilibrat, și este lucrul corect și responsabil de făcut pentru ambele părți. Negocierile au fost foarte dificile. Au fost multe în joc pentru atât de mulți oameni, astfel că a trebuit să luptăm pentru acest acord”.

„A meritat să luptăm pentru această înțelegere. Acum avem un acord echitabil și echilibrat cu Marea Britanie. Acesta ne va proteja interesele UE, va asigura o concurență loială și va oferi predictibilitate pentru comunitățile noastre de pescari. Europa merge acum mai departe”, a scris Ursula pe Twitter.

It was worth fighting for this deal.

We now have a fair & balanced agreement with the UK. It will protect our EU interests, ensure fair competition & provide predictability for our fishing communities.

Europe is now moving on. https://t.co/77jrNknlu3

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) December 24, 2020

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a confirmat joi încheierea unui acord comercial post-Brexit cu Uniunea Europeană, pe Twitter: „Acordul a fost încheiat”. Alături de mesaj, Johnson a postat o fotografie cu el cu brațele întinse și cu degetele mari în sus.

The deal is done. pic.twitter.com/zzhvxOSeWz

— Boris Johnson (@BorisJohnson) December 24, 2020

Până când vor mai putea românii să călătorească în Marea Britanie doar cu cartea de identitate. Reguli noi odată cu încheierea perioadei de tranziție a Brexit

Sursa: RomaniaTV

loading...