Rețete de dulciuri: Torrijas în sirop

Rețete de dulciuri: Torrijas în sirop

Reţeta de Torrijas a fost prezentată la Chefi la cuţite şi comentată de cei trei chefi Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu.Biu Marquetti a ales să gătească un deșert special cubanez: Torrijas în sirop creat chiar de ea din miere, cognac şi alte câteva secrete.„Pasiunea pentru gătit a ieşit din izolare. Este o perioadă în care toată lumea a început să se descopere. Eu m-am descoperit în bucătărie, dar pe partea de dulciuri” a spus cântăreaţa.Desertul a fost realizat cu scorţişoară, lapte, cognac, ou, zahăr, coajă de portocală, dar şi cu un secret dezvăluit de Biu, acela fiind: dragoste.Torrija este felia de pâine pe care a înmuiat-o în lapte cu scorţişoară, apoi trecută prin ou pentru a fi bine prăjită. Cântăreaţa a adăugat şi o coajă de portocale în tigaie, pentru a scoate „amarul din ulei”, aşa cum a învăţat-o bunica ei.Între timp a pregătit un amestec din apă cu zahăr, miere, cognac, dar şi puţină coajă de portocală.

Sursa: Observator

loading...