Adrian Marinescu, despre vaccinul anti-Covid: În Marea Britanie s-au vaccinat un milion de oameni și nu a existat nicio reacție adversă notabilă

Adrian Marinescu, despre vaccinul anti-Covid: În Marea Britanie s-au vaccinat un milion de oameni și nu a existat nicio reacție adversă notabilă

Adrian Marinescu a mărturisit că are de gând să se vaccineze anti-Covid cât de curând va fi posibil.

„A fost obținut într-un timp scurt vaccinul, dar s-a obținut un vaccin cât se poate de sigur. Din datele pe care le avem acum sunt mai puține reacții adverse decât la majoritatea vaccinurilor de pe piață. E vorba de eficiență peste 90-95%”, a declarat dr. Adrian Marinescu, la Digi 24.Alte ArticoleCum vor fi păstrate dozele de vaccin anti-COVID la Institutul …Monica Pop îl contrazice pe Raed Arafat: „Vaccinul antiCovid …Când ajunge în ţară a doua tranşă de vaccinuri anti-COVID-19. …

Din persoanele care s-au vaccinat în Marea Britanie, nu a existat vreo reacție adversă notabilă, subliniază medicul.

„Din cei care s-au vaccinat în Marea Britanie – și avem probabil un milion de oameni, nu a existat nicio reacție adversă notabilă care să pună probleme. În afară de cele locale și cele imediate, care au durat câteva zile. Este foarte important”, a spus Adrian Marinescu.

„Contraindicația clară și care are dovezi în spate se referă la o alergie severă, la dovada clară că a existat un șoc anafilactic în trecut, nu vorbim de simple alergii. Doar cei care au alergii importante, doar în cazul lor va fi vorba de prudență. Poate în cazul celor cu alergii severe se va afce doar o administrare, riscul ar fi mai mare la rapel”, a explicat el.

Primele 10.000 de doze din vaccinul Comirnaty, produs de Pfizer/BioNTech, au ajuns în România astăzi, prin Vama Nădlac 2. Dozele au fost recepționate de șeful DSU, Raed Arafat și de medicul Valeriu Gheorghiță, coodonatorul programului național de vaccinare.

Cele 10.000 de doze vor fi distribuite cadrelor medicale din prima linie a luptei anti-COVID .

”Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție, începem să o aplicăm”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Vaccinul anti-COVID-19 a ajuns în România. A intrat în ţară prin vama Nădlac 2, vineri, în jurul orei 13.40. Sâmbătă, cele 10.000 de doze de vaccin vor ajunge la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Prima tranșă simbolică de vaccinuri va fi urmată de o a doua, până la finele anului, când sunt așteptate încă 150.000 de doze de vaccin.

Cum vor fi păstrate dozele de vaccin anti-COVID la Institutul „Cantacuzino”. Imagini din centrul de stocare

Imaginea emoționantă de Crăciun! „Spiridușii lui Moș Crăciun” sunt pregătiți să-și cunoască familiile

 

Sursa: RomaniaTV

loading...