Când ajunge în ţară a doua tranşă de vaccinuri anti-COVID-19. Gheorghiţă: E nevoie de imunizarea a 60% – 70% din populaţie

Când ajunge în ţară a doua tranşă de vaccinuri anti-COVID-19. Gheorghiţă: E nevoie de imunizarea a 60% – 70% din populaţie

Şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că a doua tranşă de vaccinuri anti-COVID-19 ar putea ajunge în România până la sfârşitul acestui an.

„Se estimează pe data de 28 decembrie. Este o estimare. Vom şti cu două zile înainte, dar calendarul de livrare în momentul de faţă se va derula săptămânal. Practic, în fiecare săptămână vor ajunge circa 140.000 – 150.000 de doze în România”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, citat de Agerpres.Alte ArticoleUnde vor ajunge cele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19. …Raed Arafat aruncă BOMBA: „E inevitabil ca noua tulpină …Încă un medic a murit de coronavirus. Lucra la Spitalul Sf …

Întrebat despre intenţia de vaccinare în România, dr. Valeriu Gheorghiţă a arătat că aceasta „nu reflectă refuzul, pentru că o bună parte dintre oameni, în momentul de faţă, au nevoie de mai multe informaţii pentru a se decide în final dacă se vor vaccina”.

El a informat că rata de vaccinare este estimată, la populaţia generală, la circa 30% – 40%.

În schimb, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a explicat că este nevoie ca 60% – 70% din populaţie să fie vaccinată, pentru „a întrerupe cercul vicios” al infectării.

„Dar acest lucru depinde, bineînţeles, şi de participarea populaţiei şi va dura câteva luni. (…) Începerea vaccinării este un pas care, dacă este urmat corect şi făcut corect şi populaţia se convinge, răspunzând la întrebările lor, bineînţeles, de a se vaccina, când ajungem la 60% – 70% putem să spunem că cercul vicios poate fi întrerupt”, a punctat Arafat.

Citeşte şi: Vaccinul anti-COVID-19 a ajuns în România. Arafat: „Asistăm la un moment istoric, dar nu înseamnă că problema s-a rezolvat”

Potrivit dr. Valeriu Gheorghiţă, „la un nivel de acoperire vaccinală şi o imunizare colectivă la circa 60% – 70%, practic, din punct de vedere epidemiologic, consecinţele negative diminuează substanţial, circulaţia virusului scade foarte mult şi atunci putem într-adevăr să vorbim de o relaxare a restricţiilor”.

„Cred că dacă, etapă cu etapă, vom prezenta publicului într-o manieră cât se poate de transparenţă, de deschisă şi de onestă informaţiile din surse oficiale şi validate şi verificate ştiinţific, cred că doar prin acest mod putem creşte credibilitatea, putem creşte încrederea populaţiei în vaccinare, pentru că, realmente, este cea mai sigură şi scurtă cale medicală, corectă, prin care noi putem să punem punct acestei pandemii”, a mai spus dr. Valeriu Gheorghiţă.

Sursa: RomaniaTV

loading...