Noua tulpină de coronavirus face prima victimă în Germania. Autorităţile sunt în alertă

Noua tulpină de coronavirus face prima victimă în Germania. Autorităţile sunt în alertă

Noua tulpină de coronavirus a fost depistată şi în Germania. Autorităţile au anunţat că o femeie care a venit din Londra cu avionul a fost diagnosticată cu noua tulpină de covid-19, notează Le Figaro, conform Mediafax.

Noua tulpină a coronavirusului, depistată la o femeie din GermaniaAlte ArticoleMoştenire uriaşă primită de un român după moartea unei …Statele Unite întâmpină probleme. Ritmul de vaccinare este …Atenţie, români! Muntenegru cere test PCR negativ la intrarea …

„Acesta este primul caz cunoscut din Germania” a declarat ministerul regional al sănătăţii din Baden-Württemberg într-un comunicat.

Femeia diagnosticată cu noua formă a virusului a zburat de la Londra, de pe aeroportul Heathrow, cu destinaţia Frankfurt pe 20 decembrie pentru a-şi vizita rudele. La coborărea din avion, i s-a făcut un test, iar rezultatul a fost pozitiv, fiind nevoită să intre în carantină.

A doua zi, a început să dezvolte simptome şi un al doilea test a fost, de asemenea, pozitiv. ”Astăzi a fost detectată varianta virusului B.1.1.7,” a adăugat ministerul regional.

Germania a prelungit până la 6 ianuarie suspendarea zborurilor din Regatul Unit şi Africa de Sud, după apariţia unei noi tulpini a coronavirusului considerate de autorităţile britanice mai contagioas.

Citeşte şi Noua tulpină a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie, se răspândeşte în Europa. În Italia a fost confirmat deja primul caz

Multe alte ţări au semnalat OMS alte variante care cuprind unele dintre schimbările genetice ale variantei britanice”, în special o mutaţie denumită ‘N501Y’, precizează OMS.

Africa de Sud, care la rândul ei a semnalat vineri o variantă problematică a coronavirusului SARS-CoV-2, consideră de asemenea că mutaţia ‘N501Y’ se află la originea creşterii numărului cazurilor de COVID-19, mai multe cercetări fiind în desfăşurare.

Sursa: RomaniaTV

loading...