Pacient mort la spitalul de urgență din Galați după ce a fost uitat timp de 30 de ore în UPU

Pacient mort la spitalul de urgență din Galați după ce a fost uitat timp de 30 de ore în UPU

Rudele unui pacient spun că bărbatul, în vârstă de 86 de ani și suferind de o boală gravă, a fost lăsat să aștepte, timp de aproximativ 30 de ore, pe holurile UPU la spitalul de urgență din Galați, până ce a fost dus în sala de operație.

„Tatăl meu a fost adus la unitatea primiri urgentă a spitalului cu o ambulanță. Tata are 86 de ani, a avut cancer de colon, acum are colonoscopie stabilă de doi ani. A fost evaluat de medicul UPU și după aceea a așteptat 30 de ore pentru rezultatul testului COVID-19, inițial pe un scaun, ulterior pe o targă”, povesteşte Raluca Papadopol, fiica bărbatului mort, citată de România TV.Alte ArticoleMedicul Octavian Jurma: ”Noua tulpină cu siguranță este …Bogdan Stanoevici, transferat la Fundeni după ce s-a infectat …Vaccinul antiCovid ajunge în România în doar câteva ore. …

După zeci de ore în care nu a primit îngrijirile medicale necesare, nici tratament şi nici apă sau mâncare și niciun angajat al spitalului nu a contactat familia pentru a afla istoricul medical al pacientului, când a fost băgat în sala de operație, în timpul procedurii de anestezie, bărbatul a făcut un stop cardiac şi a murit.

„În timpul anesteziei a făcut stop cardiac și a trebuit să fie resurscitat. Familia nu a fost înștiințată. Cauza stopului cardiac a fost intervenția de orice fel”, acuză fiica bărbatului.

Citeşte şi: Un pacient infectat cu coronavirus s-a sinucis în Spitalul Judeţean Galaţi

Nici în acest moment rudele din Galați ale bătrânului nu au primit un răspuns oficial în legătură cu cele întâmplate.

„Este incalificabil. Nu avem voie să intrăm în spitalul județean si este de înteles. Dar noi, aparținătorii, ar trebui să putem afla informații despre pacienți”, spune nepoata bătrânului mort.

Este a doua reclamație făcută la spitalul de urgență din Galați, după ce în urmă cu câteva zile, un bătrân bolnav de Alzheimer a fost externat fără ca familia să știe. În acest moment, conducerea spitalului a deschis o ancheta internă, pentru a afla ce s-a întâmplat.

Citeşte şi: Noua tulpină a coronavirusului. Medicii avertizează că şi copiii se pot infecta la fel de repede ca adulţii

Sursa: RomaniaTV

loading...