Vaccinul anti-COVID-19 a ajuns în România. De duminică începe vaccinarea

Vaccinul anti-COVID-19 a ajuns în România. De duminică începe vaccinarea

Primelor 10.000 de doze din vaccinul anti-COVID-19 pe care România ar trebui să-l primească de la UE au intrat în ţară, prin Vama Nădlac 2 (județul Arad). Camionul a ajuns vineri, după ora 13.40, în vamă.

Din Arad, vaccinul anti-COVID-19 va ajunge sâmbătă dimineaţă la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.Alte ArticoleVaccinare anti-covid în România. Medicii de la Matei Balş, …Bilanţ coronavirus 25 decembrie. România a depăşit pragul …Alexandru Rafila, sfaturi importante pentru cei care vor să …

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, a anunţat Grupul pentru Comunicare Strategică.

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat, luni, că autorităţile au făcut pregătirile necesare pentru a putea demara campania de vaccinare anti-COVID în România începând cu data de 27 decembrie şi i-a îndemnat pe toţi cetăţenii să aibă încredere în acest demers.

„Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie. Şi, folosesc acest prilej, pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să se vaccineze: „Vaccinurile sunt sigure, eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene”

„Campania de vaccinare începe în România și în toată UE exact pe data de 27 septembrie, duminică. Se începe cu o primă tranșă, dar deja după Crăciun încep să vină primele tranșe de vaccin.

Vaccinurile sunt sigure, eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Dragi români, aveți grijă de voi, respectați restricțiile. Multă sănătate și Crăciun fericit!”, a spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: „Vom avea personalităţi care se vor vaccina, dar nimeni nu va sări rândul. Prioritate au cadrele medicale”

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 se pot programa online, telefonic, prin medicul de familie sau prin intermediul direcţiei de asistenţă socială din cadrul consiliilor locale, se arată într-un ordin aprobat miercuri, prin care au fost stabilite normele privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Sursa: RomaniaTV

loading...