Bilanţ coronavirus 26 decembrie. Cel mai mic număr de cazuri noi COVID-19 din ultimele trei luni

Bilanţ coronavirus 26 decembrie. Cel mai mic număr de cazuri noi COVID-19 din ultimele trei luni

Bilanţ coronavirus 26 decembrie. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat noile date privind răspândirea COVID-19 în România.

 Alte ArticoleCele mai des întâlnite reacţii adverse ale vaccinului anti-COVID-19. …S-a aflat cine va fi prima persoană vaccinată anti-COVID-19 …Vaccinul anti-COVID-19 a ajuns la Bucureşti. Duminică începe …

Bilanţ coronavirus 26 decembrie

 

Bilanţ coronavirus 26 decembrie. Vaccinul anti-COVID-19 a ajuns la Bucureşti. Duminică începe vaccinarea oficială în cele 10 centre de vaccinare

Primele doze din vaccinul anti-COVID-19 au ajuns la Bucureşti. Ele vor fi depozitate în condiţii speciale la Institutul Cantacuzino din Capitală, iar ulterior vor fi distribuite către 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

Transportul cu vaccinuri a fost aşteptat de prim-ministrul Cîţu, şeful DSU Raed Arafat, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, de ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi de ministrul Apărării Nicolae Ciucă.

„Aş vrea să mulţumesc tuturor celor din Institut, au muncit şi ieri deşi a fost Crăciunul, au fost aici, s-au pregătit şi astăzi aţi văzut am primit primele doze din vaccin împreună şi aş vrea să accentuez acest lucru, campania de vaccinare începe în acelaşi timp în România ca în acelaşi timp în Europa. S-a muncit foarte mult şi am reuşit să avem totul pus la punct ca să începem în aceeaşi zi când începe toată Europa şi în România campania de vaccinare. Este un moment important, îl aşteptăm de un an de zile de când am aflat de această pandemie, iar apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record va ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă, sper eu. Bineînţeles în completarea măsurilor pe care deja le avem vaccinul vine doar să ajute acest lucru”, a spus premierul Florin Cîţu, prezent la Institutul Cantacuzino.

El a precizat că duminică începe campania de vaccinare oficial, se va face primul vaccin, acum au sosit  primele 10.000 de doze, iar săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze .

”România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin şi, aşa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că va avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct. Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie, iar în ceea ce priveşte informaţiile care trebuie să ajungă la populaţie, OUG 63 (n.r. – pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare) o să fie completată pentru a continua şi cu această campanie vaccinare în mass-media”, a completat Florin Cîţu.

Unde vor ajunge cele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19

Vaccinarea începe duminică în zece spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în luptă împotriva COVID-19, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, într-o postare pe Facebook. Voiculescu a prezentat şi lista unităţilor medicale care vor primi prima tranşă din vaccinul anti-COVID-19.

„Vaccinurile din această tranșă vor fi exclusiv pentru personalul din spitalele de faza 1 (conf. OMS 555/2020):

1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“

3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca

5. Constanța – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“ Craiova

7. Iași – Spitalul de Boli Infecțioase

8. Maramureș – Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava

10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“ Timișoara”, a scris Vlad Voiculescu.

Citeşte şi: Vaccinul anti-COVID-19 a ajuns în România. Arafat: „Asistăm la un moment istoric, dar nu înseamnă că problema s-a rezolvat”

Prima tranșă simbolică de vaccinuri va fi urmată de o a doua, până la finele anului, când sunt așteptate încă 150.000 de doze de vaccin.

Sursa: RomaniaTV

loading...