Rețete de dulciuri: Pară fiartă în sos limoncello

Rețete de dulciuri: Pară fiartă în sos limoncello

Reţeta de Pară fiartă în sos limoncello a fost prezentată la Chefi la cuţite şi comentată de cei trei chefi Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu.Mădălin Streja, în vârstă de 24 de ani, de meserie pizzar, a ales să pregătească un desert special pentru cei trei chefi: pară fiartă în sos limoncello. Tânărul care locuieşte în Germania, pasionat de bucătărie, şi-a dorit să îl impresioneze mai ales pe chef Florin Dumitrescu. Perele le pune într-o oală împreună cu limoncello, coajă de lămâie, zeamă de lămâie şi le lasă la foc mic pentru aproximativ 15 minute. Între timp pregăteşte crema de lapte. Stropeşte apoi cu siropul limoncello, apoi adaugă peste crema de lapte. „Acest preparat am decis sa il fac deoarece este un desert italienesc foarte rafinat şi foarte bun” a spus Mădălin Streja.

Sursa: Observator

loading...