Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, înmormântată de Crăciun. Braţe cu flori şi zeci de coroane pentru solista din Iaşi

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, înmormântată de Crăciun. Braţe cu flori şi zeci de coroane pentru solista din Iaşi

Maria Macsim Nicoară a fost înmormântată în a doua zi de Crăciun. Mezzosoprana de la Opera din Iaşi a fost condusă pe ultimul drum de familie, colegi şi prieteni.Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit în noaptea de 23 spre 24 decembrie, acasă, lângă familie, după șapte luni de chin.Trupul neînsufleţit al solistei a fost depus pe data de 25 decembrie la Capela din cimitirul Sfântul Petru și Pavel din Iași, unde sute de oameni i-au adus un ultim omagiu.Ieri, în a doua zi de Crăciun, Maria Macsim Nicoară a fost condusă pe ultimul drum, potrivit BZI.

Reamintim că Maria Macsim Nicoară, de 52 de ani, a ajuns la Spitalulul de Neurochirurgie din Iași pe 9 mai, după ce ar fi căzut pe scările din casa sa.Ea a fost descoperită de soțul ei.Solista a ajuns la spital în comă, cu multe leziuni grave la cap, torace și coloană, iar medicii au fost rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Doar că mezzosoprana a început să-și revină. Starea ei de sănătate s-a îmbunătățit treptat, chiar dacă progresele au fost mici.Artista a suferit mai multe operaţii, ultima având loc chiar săptămâna trecută.Din nefericire, în noaptea de 23 spre 24 decembrie, Maria Macsim Nicoară s-a stins din viaţă.

Sursa: Observator

loading...