Prima persoană vaccinată anti-COVID-19 în România: O asistentă de la Institutul „Matei Balş” care s-a ocupat de primul pacient cu coronavirus din ţară

Prima persoană vaccinată anti-COVID-19 în România: O asistentă de la Institutul „Matei Balş” care s-a ocupat de primul pacient cu coronavirus din ţară

Vaccinarea anti-COVID-19 va începe duminică dimineaţă în zece centre medicale din Bucureşti şi din ţară. Prima persoană care este vaccinată anti-COVID-19 este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Mihaela Anghel este membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.Alte ArticoleCum vor fi împărţite primele doze de vaccin antiCOVID, în …Bilanţ coronavirus 26 decembrie. Cel mai mic număr de cazuri …Cele mai des întâlnite reacţii adverse ale vaccinului anti-COVID-19. …

 

Cum vor fi împărţite primele doze de vaccin anti-COVID-19, în România. LISTA centrelor şi numărul dozelor pentru fiecare unitate medicală

Autoritoţile medicale din România au stabilit cum vor fi distribuite primele doze de vaccin antiCOVID în centrele de vaccinare din ţară. Lista cu centrele şi numărul de doze a fost publicată.

„Dozele de vaccin din prima tranșă- cele peste 3000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare- au fost alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, în funcție de necesarul solicitat de fiecare dintre spitale cu mențiunea că pot fi oricând modificate în funcție de cererea unităților:

1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase- 100 de doze

2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“- 600 de doze

3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ – 530 de doze

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca- 375 doze

5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța- 170 doze

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova- 90 doze

7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase- 260 doze

8. Maramureș – Baia Mare- Spitalul de Urgență- 210 doze

9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava- 250 doze

10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara- 450 doze.”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Prima tranșă simbolică de vaccinuri va fi urmată de o a doua, până la finele anului, când sunt așteptate încă 150.000 de doze de vaccin.

Vaccinul antiCOVID a ajuns sâmbătă la Bucureşti. Serul va fi depozitat în condiţii speciale la Institutul „Cantacuzino” din București, de unde vor fi transportate ulterior la centrele regionale din țară.

 

Sursa: RomaniaTV

loading...