Şeful OMS trage semnalul de alarmă: „Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie”

Şeful OMS trage semnalul de alarmă: „Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie”

Şeful OMS trage semnalul de alarmă. Tedros Adhanom Ghebreyesus critică „miopia” care se acutizează în ceea ce priveşte cheltuiala banilor fără a ţine seama de izbucnirea unei epidemii şi a nu face nimic pentru a ne pregăti pentru următorea.

Şeful OMS trage semnalul de alarmă: „Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie”Alte ArticoleVor fi despăgubiţi pacienţii care au reacţii adverse la vaccinul …Mărturie surprinzătoare făcută de primul cadru medical vaccinat …Aproape jumătate din dozele de vaccin anti-COVID-19 venite în …

Acesta atrage atenţia că este timpul să învăţăm lecţiile din pandemia COVID-19.

„De prea mult timp, lumea a operat un ciclu de panică şi neglijenţă. Aruncăm bani într-un focar şi, când se termină, uităm de asta şi nu facem nimic pentru a-l împiedica pe următorul. Acest lucru este periculos de miop şi dificil de înţeles”, a spus șeful OMS.

Raportul anual al Global Preparedness Monitoring Board din septembrie 2019 privind disponibilitatea mondială pentru urgenţe sanitare, publicat cu câteva luni înainte de izbucnirea pandemiei, sublinia că planeta nu era pregătită pentru potenţiale pandemii devastatoare, potrivit Mediafax.

„Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie, iar epidemiile sunt o realitate a vieţii. Pandemia a scos în evidenţă legăturile dintre sănătatea oamenilor, animale şi planetă. Orice efort de îmbunătăţire a sănătăţii umane este condamnat dacă nu abordează interfaţa critică dintre oameni şi animale şi ameninţarea existenţială a schimbărilor climatice, care face ca pământul nostru să fie mai puţin locuibil”, a mai spus Tedros.

Se pare că pandemia de coronavirus a luat cel puţin 1,75 milioane de oameni şi aproape 80 de milioane de cazuri au fost înregistrate de la izbucnirea focarului în China, în decembrie anul trecut, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP.

„În ultimele 12 luni, lumea noastră a fost dată peste cap. Impactul pandemiei depăşeşte cu mult boala însăşi, cu consecinţe de anvergură pentru societăţi şi economii”, a adăugat Tedros.

Citeşte şi: BioNTech, capabil să dezvolte un nou vaccin anti-Covid în doar șase săptămâni, în cazul unei mutații a coronavirusului

 

Sursa: RomaniaTV

loading...