Ultima oră. Atac armat, sunt cel puţin 15 morţi

Ultima oră. Atac armat, sunt cel puţin 15 morţi

Ultima oră. Armata turcă a omorât, duminică, 15 militanţi din cadrul grupului insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG), în cadrul unei operaţiuni antiteroriste într-o zonă din Siria aflată sub controlul forţelor turce şi a grupurilor insurgente aliate.

Schimburile de focuri au avut loc în nord-estul Siriei, într-o zonă de 120 de kilometri pătraţi aflată de anul trecut sub controlul armatei turce şi a grupurilor insurgente aliate.Alte ArticoleBulgarii au făcut-o lată cu vaccinul antiCOVID. Dozele de la …AstraZeneca a găsit formula câştigătoare a vaccinului antiCOVID: …Românii au INTERZIS în această ţară! Măsuri drastice luate …

Ultima oră. Turcia susţine că militanţi din cadrul grupului insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG) încercau să comită atacuri teroriste. Ankara consideră organizaţii teroriste grupurile insurgente kurde Unităţile Populare de Protecţie (YPG) şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

„Comandourile noastre eroice au dat o nouă lovitură organizaţiei teroriste PKK/YPG. Cincisprezece terorişti din cadrul PKK/YPG care încercau să se infiltreze în zona aflată sub control turc dinspre sud, pentru a comite un atac, au fost neutralizaţi cu succes”, a comunicat Ministerul Apărării de la Ankara, citat de agenţia Reuters.

Grupul insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG) a fost aliat al Statelor Unite în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic.

Ultimă oră. Turcia ameninţă şi Libia

Turcia va răspunde oricărui atac al celui mai puternic om din estul Libiei, Khalifa Haftar, vizând forţele turce prezente în Libia, o ţară aflată în haos, a ameninţat duminică ministrul turc al Apărării Hulusi Akar, în cadrul unei vizite la Tripoli, după ce mareşalul a îndemnat la ”vânarea ocupantului” turc, relatează AFP.

Turcia, lockdown de la 31 decembrie. Anunţul făcut de Tayyip Erdogan

”Criminalul de război, asasinul Haftar şi forţele sale trebuie să ştie că vor fi consideraţi ţinte legitime în cazul unui atac vizând forţe turce” care susţin Guvernul de uniune naţională (GNA) în Războiul civil din Libia, a ameninţat ministrul turc într-o conferinţă de presă.

”Dacă ei fac acest pas, nu vor putea să găsească niciun loc în care să fugă (…). Toată lumea ar trebui să revină la raţiune”, a avertizat el. Khalifa Haftar a îndemnat joi la ”vânarea ocupantului” turc.

”Nu va exista pace în prezenţa unui colonizator pe pământul noastru”, a denunţat mareşalul, susţinut, între alţii de Rusia şi Emiratele Arabe Unite (EAU).

Ci ocazia marcării a 69 de ani de la independenţa Libiei, tot joi, şeful GNA Fayez al-Sarraj şi-a îndemnat compatrioţii ”să dea pagina dezacordurilor, pentru a ajunge la stabilitate”.

Parlamentul turc a adoptat marţi o moţoiune prin care a prelungit cu 18 luni autorizarea desfăşurării unor ”militari” turci în Libia.

Susţinerea militară a Ankarei a permis forţelor loiale GNA să respingă, în iunie 2020, ofensiva forţelor loiale lui Haftar, lansată în aprilie 2019 cu scopul de a cuceri capitala libiană, Tripoli.

GNA, cu sediul la Tripoli şi recunoscut de ONU, deţine de-atunci controlul şi asupra părţii de nord-vest a ţării.

Sursa: RomaniaTV

loading...