Vor fi despăgubiţi pacienţii care au reacţii adverse la vaccinul antiCOVID? Ministrul Sănătăţii, răspuns sec!

Vor fi despăgubiţi pacienţii care au reacţii adverse la vaccinul antiCOVID? Ministrul Sănătăţii, răspuns sec!

Vor fi despăgubiţi pacienţii care au reacţii adverse la vaccinul antiCOVID.  Mai mult decât atât, autoritățile nu vin cu lămurir clare şi ridică din umeri în momentul în care sunt aduse în discuție eventuale despăgubiri pentru pacienți, dacă ajung în această situație.

Vor fi despăgubiţi pacienţii care au reacţii adverse la vaccinul antiCOVID? Ministrul Sănătăţii, răspuns sec!Alte ArticoleMărturie surprinzătoare făcută de primul cadru medical vaccinat …Aproape jumătate din dozele de vaccin anti-COVID-19 venite în …Încă un vaccin anti-COVID-19 ar putea ieşi pe piaţă la începul …

„Vă vom informa de îndată ce aceste informaţii vor fi cât se poate de clare. Vă vom informa de îndată ce o decizie va fi luată”, este răspunsul dat de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în momentul în care a fost întrebat pe această temă.

„Mai întâi trebuie spus că în fiecare centru există câte o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se interveni. Există extrem de puţine cazuri.

Sigur, pentru orice produs farmaceutic există această posibilitate teoretică, dar există în fiecare centru tot ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse.

Despre restul aspectelor, precum despăgubiri, cu siguranţă vom face publice aceste informaţii la timpul potrivit. Vă vom informa de îndată ce aceste informaţii vor fi cât se poate de clare. Vă vom informa de îndată ce o decizie va fi luată”, a adăugat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Cum au fost împărţite primele doze de vaccin antiCOVID, în România

1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase- 100 de doze

2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“- 600 de doze

3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ – 530 de doze

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca- 375 doze

5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța- 170 doze

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova- 90 doze

7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase- 260 doze

8. Maramureș – Baia Mare- Spitalul de Urgență- 210 doze

9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava- 250 doze

10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara- 450 doze.”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Citeşte şi: Încă un vaccin anti-COVID-19 ar putea ieşi pe piaţă la începul de 2021. AstraZeneca anunţă că vaccinul său este eficient 100% împotriva formelor grave

Sursa: RomaniaTV

loading...