Atenție, riscul ca pe piață să apară vaccinuri false anti-Covid este uriaş. Anunţul oficial al Europol

Atenție, riscul ca pe piață să apară vaccinuri false anti-Covid este uriaş. Anunţul oficial al Europol

Într-o serie de declaraţii publicate duminică în ziare aparţinând grupului media Funke, De Bolle a vorbit despre riscul real ca delincvenţii să încerce să profite de cererea uriaşă şi să încerce să distribuie vaccinuri false anti-Covid.

Şefa Europol a avertizat că oficialităţi din domeniu au identificat deja semne concrete ale unor posibile acte criminale, cum ar fi faptul că presupuse vaccinuri sunt oferite spre vânzare pe social media.Alte ArticoleUltima oră. Atac armat, sunt cel puţin 15 morţiBulgarii au făcut-o lată cu vaccinul antiCOVID. Dozele de la …AstraZeneca a găsit formula câştigătoare a vaccinului antiCOVID: …

Ea le-a cerut consumatorilor să aibă grijă, afirmând că oricine a riscat şi a dat curs unor asemenea oferte va avea cel mai probabil surpriza să constate că nu va primi nimic sau va primi vaccinuri false, ultima variantă putând avea serioase consecinţe din punct de vedere al sănătăţii celui care cumpără aşa ceva.

Citeşte şi Bătălia vaccinurilor, care este diferenţa dintre cel dezvoltat de Moderna şi cel al Pfizer. Analiză în şapte puncte

De Bolle a insistat că Europol a trimis deja alertele corespunzătoare şi le-a cerut statelor membre să acţioneze cu prudenţă.

Autorităţile trebuie să fie pregătite şi pentru tentativele de a fura vaccinul, a adăugat ea, afirmând că Europol a identificat posibile puncte nevralgice. În fine, De Bolle a menţionat că departamentele de poliţie din întreaga Uniune Europeană conlucrează pentru a proteja transportarea vaccinului.

Sursa: RomaniaTV

loading...