Coronavirus Spania. Se va întocmi un registru cu persoanele care refuză vaccinarea

Coronavirus Spania. Se va întocmi un registru cu persoanele care refuză vaccinarea

Coronavirus Spania. Ministrul Salvador Illa a asigurat că acest registru nu va fi făcut public şi va fi elaborat ”cu cel mai mare respect pentru protecţia datelor”, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Declaraţia sa survine la o săptămână după publicarea unui studiu al Centrului de investigaţii sociologice, un institut de sondare al guvernului de la Madrid, care a relevat o scădere spectaculoasă a procentului spaniolilor reticenţi faţă de vaccinare, de la 47% în noiembrie la 28% în decembrie, în timp ce procentul celor care sunt de acord să se vaccineze a crescut de la 36,8% la 40,5%.Alte ArticoleMarea Britanie, carantină totală. Noua tulpină de COVID-19 …Un bărbat de 75 de ani a murit la câteva ore după ce a fost …Germania a suspendat vaccinarea anti-COVID. Au fost probleme …

Citeşte şi: Spania analizează scurtarea programului de lucru, la patru zile pe săptămână

Coronavirus. Spania a început vaccinarea

Spania, una dintre ţările europene cele mai greu lovite de pandemie, cu peste 50.000 de decese conform datelor oficiale, a început duminică vaccinarea cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech.

Guvernul de la Madrid şi-a stabilit ca ţintă vaccinarea a circa 2,5 milioane de persoane – din categoriile prioritare sau cele mai vulnerabile – până la sfârşitul lunii februarie şi să ajungă până în vară la 15-20 de milioane de persoane vaccinate, dintr-o populaţie totală de circa 47 de milioane de locuitori.

Ministrul Sănătăţii din Spania spune că sfârşitul pandemiei va fi în 2022

Salvador Illa, ministrul spaniol al Sănătăţii, a asigurat că Spania ar trebui să obţină imunitatea colectivă faţă de Covid-19 la finalul verii 2021, când, probabil, 70% din populaţie va fi primit un vaccin.

Într-un interviu difuzat duminică, ministrul Sănătăţii de la Madrid a vorbit despre sfârşitul pandemiei şi s-a arătat convins că primele vaccinuri vor fi disponibile în Spania în luna ianuarie şi, „dacă totul merge bine”, în cinci sau şase luni, o parte importantă din populaţie va fi vaccinată.

Citeşte şi: Român arestat în Spania. A jefuit patronii unui supermarket şi a încercat să dea cu maşina peste ei

„Probabil, la finalul verii va fi vaccinată populaţia în proporţie de 70%. Şi asta va fi mult, chiar dacă nu va fi sfârşitul pandemiei pentru că asta se va întâmpla când vom fi imunizaţi la nivel mondial într-un mare procent, iar acest lucru ne va lua tot anul 2021 şi o parte din 2022, potrivit experţilor”, a spus el pentru Publico.

În Europa, Salvador Illa consideră că, chiar dacă nu va fi finalul definitiv, „vom fi într-un stadiu foarte diferit”. „Din acest motiv cred că ne aflăm la începutul sfârşitului”, a subliniat ministrul. El a avertizat că măsurile de protecţie – precum purtarea măştii – vor continua să fie necesare până ce o parte semnificativă din populaţie va fi vaccinată.

Sursa: RomaniaTV

loading...