Fostul manager al Spitalului Județean Piatra Neamț, judecat pentru abuz în serviciu

Fostul manager al Spitalului Județean Piatra Neamț, judecat pentru abuz în serviciu

Fostul manager al Spitalului Județean Piatra Neamț este judecat pentru abuz în serviciu. Conform unui comunicat DNA, transmis de AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Mihail Popescu, la data faptei şef al Biroului achiziţii publice în cadrul Consiliului Judeţean Neamţ și a lui Ioan Lazar, la data faptei manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamț.

Citește și: Salariul minim creşte în 2021. Guvernul a confirmat. Ce se întâmplă cu amenzileAlte ArticolePrinţul Paul al României ar fi fost depistat în Italia. Ar …Liviu Dragnea iese din pușcărie în 2021. Cum este posibilRăsturnare de situaţie în cazul Duduienilor. Asul din mâneca …

Mihail Popescu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, în timp ce Ioan Lazăr pentru complicitate la infracțiune. În acelaşi dosar, în faţa judecătorilor vor ajunge şi administratorul unei societăţi, dar şi un angajat al firmei, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2012-2013, Mihail Popescu, în calitatea menţionată, beneficiind de ajutorul celorlalţi trei, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de lege în legătură cu desfăşurarea unei proceduri de licitaţie publică ce a vizat „Amenajare a blocului operator din cadrul SJU Neamţ”.

Fostul manager al Spitalului Județean Piatra Neamț este judecat pentru abuz în serviciu. Concret, spun anchetatorii, între cei patru ar fi intervenit o înţelegere prealabilă în legătură cu desfăşurarea procedurii de achiziţie publică în scopul favorizării unei asocieri de firme controlată de cei doi oameni de afaceri.

„În contextul menţionat, Mihail Popescu şi Ioan Lazăr ar fi permis implicarea celor doi oameni de afaceri atât la întocmirea documentelor premergătoare organizării procedurii de atribuire, prin care aceştia au stabilit preţul investiţiei, cât şi la activităţile specifice procedurii de licitaţie organizată de Consiliul Judeţean Neamţ. Acest fapt ar fi condus la câştigarea licitaţiei de către asocierea de firme prin participarea la procedură în calitate de unic ofertant şi la vătămarea intereselor unei alte societăţi comerciale, constând în îngrădirea accesului la procedura de achiziţie publică”, se precizează în comunicat.

Cei doi oameni de afaceri ar fi livrat Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ aparatură medicală cu 3.430.393 lei mai scumpă faţă de valoarea de achiziţie (5.109.011 lei), prin aceste demersuri creându-se Consiliului Judeţean Neamţ un prejudiciu în valoare de 3.430.393 lei, sumă care reprezintă totodată un folos necuvenit pentru societatea celor doi oameni de afaceri.

Sursa: RomaniaTV

loading...