Germania a suspendat vaccinarea anti-COVID. Au fost probleme cu transportarea serului

Germania a suspendat vaccinarea anti-COVID. Au fost probleme cu transportarea serului

Germania a suspendat vaccinarea anti-COVID, după ce au fost întâmpinate probleme în a doua zi a campaniei de vaccinare. Imunizarea împotriva noului coronavirus a fost suspendată în nouă districte bavareze deoarece vaccinul anti COVID nu a fost transportat la temperatura recomandată de opt grade, notează Mediafax.

Citeşte şi: Bulgarii au făcut-o lată cu vaccinul antiCOVID. Dozele de la un spital au fost transportate cu duba de cârnăciori şi depozitate într-un frigider sovieticAlte ArticolePapa Francisc a proclamat 2021 drept Anul Familiei. „Te …Un vulcan important a erupt în Japonia, autorităţile au ridicat …Navă de pescuit scufundată în Oceanul Arctic. 17 marinari …

Într-una dintre cutiile frigorifice pentru transportul vaccinului împotriva noului coronavirus, termometrul a arătat 15 grade Celsius. Temperatura era mult prea mare decât cele 8 grade la care ar fi trebuit transport serul.

BioNTech şi Pfizer, dezvoltatorii vaccinului anti-COVID-19, au precizat că serul rezistă cinci zile la o temperatură cuprinsă între 2 şi 8 grade, după ce este scos din spaţiul special de stocare.

Citeşte şi: Vaccinul anti-Covid trebuie să stea cinci zile în frigider înainte de administrare, iar dintr-un flacon sunt injectate cinci persoane. Traseul dozelor, din congelator la oameni

Germania a suspendat vaccinarea anti-COVID. Cine a fost prima persoană vaccinată

O femeie de 101 ani, care este îngrijită într-un centru pentru vârstnici din landul Saxonia-Anhalt, a fost prima persoană din Germania vaccinată împotriva noului coronavirus cu serul Pfizer şi BioNTech, notează sursa citată.

Citeşte şi: Sondaj Bulgaria Covid-19: 40% cred că virusul este o armă creată pentru a reduce populaţia lumii

Primele persoane au fost vaccinate sâmbătă, însă campania de vaccinare anti-COVID-19 a început oficial, duminică, la fel ca în toate ţările din UE.

În Germania, primii vaccinaţi vor fi persoanele în vârstă şi angajaţii din sistemul medical deoarece au cel mai mare risc de infectare, conform epidemiologilor.

Citeşte şi: Un parlamentar AUR denunţă public campania de vaccinare anti-Covid. „Încep Zilele Apocalipsei? Nu vreau să devenim o Naţie de Cobai”

 

Sursa: RomaniaTV

loading...