Klaus Iohannis, şedinţă cu Florin Cîţu despre bugetul din 2021

Klaus Iohannis, şedinţă cu Florin Cîţu despre bugetul din 2021

Klaus Iohannis, şedinţă cu Florin Cîţu, ora 14, la Palatul Cotroceni. Președintele României va discuta cu şeful Executivului despre stadiul construcţiei bugetului de stat.

La şedinţa programată să aibă loc la ora 14 va participa și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunţat Administraţia Prezidenţială.Alte ArticoleKlaus Iohannis, vizită în Republica Moldova după şase ani. …Înfiinţarea comisiei speciale pentru monitorizarea companiilor …Florin Cîţu: Vor fi vaccinuri gratuite pentru toți cei care …

Citeşte şi: Bugetul de stat pentru 2021 nu se va adopta anul acesta. Termenul înaintat de premierul desemnat Florin Cîţu

Pe 23 decembrie, premierul desemnat Florin Cîțu a anunțat că bugetul de stat pentru 2021 nu va fi adopta până la finalul acestui an, asta deși negocierile pentru formarea noului Guvern s-au încheiat și Parlamentul a fost învestit.

Bugetul pe 2021 va fi adoptat în jurul datei de 10 ianuarie anul viitor.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre bugetul pentru 2021. „Salarii, pensii, nu este nicio problemă”

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Ludovic Orban, a declarat că în luna ianuarie, cel mai probabil, Guvernul va finaliza proiectul de buget şi îl va transmite la Parlament.

„Înainte de aprobarea legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat este necesară aprobarea unei alte legi – legea plafoanelor – care trebuie să stea la baza construcţiei bugetare, Pe de altă parte, premierul Florin Cîţu, ministru de Finanţe, a pregătit în linii mari legea bugetului de stat şi proiectul de lege a bugetului asigurărilor sociale de stat. Pe de altă parte, acum suntem un guvern de coaliţie, care după învestitură, această pregătire a proiectului de buget va trebui supusă unei dezbateri în interiorul coaliţiei. Din acest motiv, nu aş fi realist dacă aş asuma acest obiectiv de a finaliza legea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale. Cel mai probabil în cursul lunii ianuarie, Guvernul va finaliza proiectele de lege şi le va transmite spre dezbatere Parlamentului”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Vouchere de vacanţă 2021. Ce se întâmplă cu beneficiile bugetarilor din ianuarie

 

 

Sursa: RomaniaTV

loading...