Marcel Ciolacu (PSD): „Cîţu şi-a dat arama pe faţă! A dat oficial startul austerităţii!”

Marcel Ciolacu (PSD): „Cîţu şi-a dat arama pe faţă! A dat oficial startul austerităţii!”

Marcel Ciolacu (PSD) a reacţionat pe Facebook după şedinţa de Guvern. „Cabinetul Cîțu nu a avut nevoie decât de cîteva zile pentru a-și da arama pe față: astăzi, a dat oficial startul austerității!

Prima decizie a acestui Guvern Strâmb al Dreptei este stoparea creșterii valorice a prestațiilor sociale. O lovitură dramatică pentru cei mai defavorizați dintre români, pe care PNL și USR-PLUS îi condamnă la sărăcie extremă.

În plus, Guvernul vrea să #îngheţe mai multe venituri începând de anul viitor, printre care indemnizaţia de hrană, sporurile, voucherele de vacanţă, dar şi salariile profesorilor!Alte ArticoleGabriela Firea îl atacă pe Nicușor Dan: ”O bătaie de joc …Salariul minim creşte în 2021. Guvernul a confirmat: „Este …Moise Guran susţine că Nicuşor Dan şi Ludovic Orban ar fi …

Cabinetul Cîțu nu a avut nevoie decât de cîteva zile pentru a-și da arama pe față: astăzi, a dat oficial startul…

Posted by Marcel Ciolacu on Monday, December 28, 2020

Nici vorbă de #TaxeZero pe salariul minim, cum propunea USR în campanie! În schimb, vor să umilească milioane de angajați crescând salariul minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu maxim 70 de lei lunar. Asta înseamnă că generosul Cîțu le oferă muncitorilor români câte 2 lei în plus pe zi! Atât au putut….”, a scris Marcel Ciolacu (PSD) într-o postare de pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că se va fac e o analiză a Legii salarizării din sectorul public, iar până la finalizarea acesteia salariile rămân la nivelul din decembrie 2020. ”Au apărut tot felul de anomalii şi excepţii”, a afirmat premierul, adăugând că nu este adeptul tăierilor de salarii şi nu vor exista astfel de tăieri.

”În ceea ce priveşte angajaţii din mediul bugetar – am spus-o tot timpul şii o să repet – nu  sunt adeptul  tăierii salariilor, nu vor fi tăiate salarii. În acest moment analizăm însă dacă legea în vigoare este eficientă – cea referitoare la salariile din domeniul public –  au apărut tot felul de anomalii şi excepţii”, a afirmat, luni, Florin Cîţu. Potrivit acestuia va fi ”o analiză amplă”.

”Până atunci, veniturile angajaţilor se menţin la nivelul anului 2020, decembrie 2020. Veniturile se menţin la nivelul din decembrie 2020, până la momentul la care vm avea o analiză a efectelor şi implicaţii ale legii salarizării, acele excepţii care au tot apărut şi aşa cum a fost ea modificată şi aplicată greşit, spun eu, în ultimii ani”, a mai afirmat Cîţu.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din Penitenciare (SNPP) anunţă, luni, că a primit oficial, spre consultare, proiectul de OUG care prevede măsuri fiscal-bugetare pentru anul 2021, unele dintre prevederi referindu-se la îngheţarea sporurilor şi salariilor, dar şi la neactualizara pensiilor militare.

Sursa: RomaniaTV

loading...