Medic ATI de la Spitalul Floreasca, despre vaccinarea demnitarilor. „Nu m-ar convinge dacă Florin Cîţu s-ar vaccina”

Medic ATI de la Spitalul Floreasca, despre vaccinarea demnitarilor. „Nu m-ar convinge dacă Florin Cîţu s-ar vaccina”

Dr. Ţincu, medic ATI de la Spitalul Floreasca, a declarat că ar accepta să se vaccineze în public împotriva COVID-19.

„Cu siguranță, da, și asta am spus-o de la început, că m-aș vaccina în orice condiții pentru că eu cred în vaccin și cred în toată evoluția științifică, însă spuneați de această scindare, că nu s-au vaccinat Președintele sau primul-ministru, sau ministrul Sănătății. Din punctul meu de vedere, sigur că este un act de imagine, însă pentru populație cred că ar trebui să fie un element extrem de important”, a declarat medicul Radu Ţincu, la B1 TV.Alte ArticoleCoronavirusul se răspândeşte cel mai uşor în aceste locuri. …România primeşte un nou lot de vaccinuri antiCOVID, începând …Şeful OMS trage semnalul de alarmă: „Istoria ne spune că …

Doctorul a vorbit despre vaccinarea anti-COVID a medicilor din spitalele de boli infecţioase.

„Din punctul meu de vedere, în momentul în care se vaccinează corpul medical, se vaccinează medicii din spitalele de boli infecțioase, cred că reprezintă garanția supremă că acest vaccin funcționează din punct de vedere medical. Să știți, eu n-aș fi deloc încântat, de exemplu, și nu m-ar convinge dacă domnul Florin Cîțu s-ar vaccina, pentru că dânsul este economist. Faptul că el se vaccinează nu îmi spune mare lucru, dar faptul că astăzi colegii mei de la „Matei Balș”, de la „Victor Babeș” și din toate spitalele de boli infecțioase s-au vaccinat îmi spune că acești oameni garantează pentru eficiența și siguranța acestui vaccin”, a adăugat Radu Țincu, conform sursei citate.

Citeşte şi: România primeşte un nou lot de vaccinuri antiCOVID, începând cu 29 decembrie. Încă 100.000 de doze vor ajunge în ţara noastră. Anunţul făcut de autorităţi

Medic ATI de la Spitalul Floreasca, către anti-vaccinişti. „Au considerat că este o dictatură medicală. E un comportament ciudat”

Medicul Radu ŢIncu a vorbit și despre persoanele care pun la îndoială vaccinul împotriva COVID-19.

„Dacă discutați de anti-vacciniști, să știți că ei își vor dezvolta toate strategiile de combatere în funcție de ceea ce noi facem. Știți că la începutul pandemiei nu recunoșteau virusul – iată că acum îl recunosc, dar nu vor să accepte vaccinul. Cu cât noi evoluăm, și vor evolua cu strategii de combatere a virusului.

Mai vreau să spun un lucru care mi se pare paradoxal și este, dacă vreți, un comportament social pe care nu l-am înțeles. La începutul pandemiei, în luna martie, când erau 200 de cazuri pe zi, lumea a luat cu asalt magazinele și le-a golit, pregătindu-se de un scenariu apocaliptic. Ulterior, când au fost, iată, câte 10.000 de cazuri pe zi, oamenii erau relaxați, doreau să se impună măsuri de relaxare, au existat protestele anti-mască și au considerat că este o dictatură medicală. E un comportament ciudat”, a subliniat Radu Țincu.

Medicul a mai precizat că este „de neînţeles” cum mulţi oameni se lăsau convinşi să cumpere „tot felul de medicamente minune” pentru tratarea COVID-19, iar acum nu vor să vaccineze cu un ser eficient.

„Un alt element care mi se pare iarăși de neînțeles în comportamentul social – în fiecare lună, știți că au fost fake news-uri cu tot felul de medicamente-minune, care pot să ne vindece de coronavirus.

Cum apărea o astfel de știre falsă, lumea golea rafturile farmaciilor în încercarea de a-și face stocuri pentru un posibil medicament împotriva coronavirusului. Astăzi, când avem în față un vaccin eficient care luptă exact împotriva acestui virus, iată că nu mai dorim să ne vaccinăm. Este încă un comportament ciudat social pe care nu reușesc să îl înțeleg și care n-are un fundament”, a mai declarat Radu Țincu.

Citeşte şi: Dr. Ţincu: „Mortalitatea va creşte alarmant atât în rândul pacienţilor COVID, dar şi al celor care nu pot accesa sistemul de sănătate”

Sursa: RomaniaTV

loading...