Papa Francisc a proclamat 2021 drept Anul Familiei. „Te rog, mulţumesc, iertare, sunt cuvintele pe care trebuie să le preţuim mereu”

Papa Francisc a proclamat 2021 drept Anul Familiei. „Te rog, mulţumesc, iertare, sunt cuvintele pe care trebuie să le preţuim mereu”

Papa Francisc a făcut acest anunţ în cadrul rugăciunii Angelus, duminică, la cinci ani după ce Suveranul Pontif îndemna la dragoste în familie, în ”Amoris Laetitia”. Anul Familiei urmează să înceapă de Sfântul Iosif din Nazaret, la 19 martie 2021, şi să se încheie la 26 iunie 2022, odată cu cea de a 10-a Întâlnire Mondială a Familiilor, la Roma.

Suveranul Pontif a evocat îndelung, în predica sa de duminică, pe care a susţinut-o în Biblioteca palatului apostolic, la Vatican, ”valoarea educativă a nucleului familial (…), fondat pe dragoste”. El a îndemnat familiile să pună pe primul loc ”iertarea faţă de discordie”. ”Într-o familie sunt trei cuvinte trei cuvinte pe care trebuie să le preţuim mereu: te rog, mulţumesc, iertare”, a declarat el.Alte ArticoleUn vulcan important a erupt în Japonia, autorităţile au ridicat …Navă de pescuit scufundată în Oceanul Arctic. 17 marinari …Klaus Iohannis, vizită în Republica Moldova după şase ani. …

Papa i-a invitat pe creştini, într-un mesaj postat pe Twitter, să încredinţeze ”Sfintei Familii din Nazaret acest drum împreună cu familiile din întreaga lume”.

Dicasterul (ministerul) Laicilor, Familiei şi Vieţii Publice a publicat 12 propuneri, pe care parohiile şi diocezele urmează să le pună în aplicare. Este vorba despre o consolidare a ”pastoralei pregătirii căsătoriei”, o mai bună ajutare a cuplurilor, după uniune şi în educaţia copiilor lor, înfiinţarea unor cercuri de reflecţie şi discursuri despre ”frumuseţea şi dificultăţile vieţii familiale”, în vederea susţinerii cuplurilor aflate în criză şi a ”familiilor rănite”.

Citește și Papa Francisc, prima vizită în străinătate de la începutul pandemiei de coronavirus. Suveranul Pontif merge la locul naşterii lui Avraam

În contextul în care statele membre UE şi-au lansat duminică programele de vaccinare împotriva Covid-19, Papa argentinian a adus un omagiu personalului medical, mai ales cuplurilor şi familiilor care se confruntă cu dificultăţi în contextul pandemiei. ”Mă gândesc la familiile care, în aceste ultime luni, au pierdut un soţ sau au fost puse la încercare din cauza pandemiei. Mă gândesc, de asemenea, la medici, la infirmiere şi la toţi membrii personalului de îngrijire a căror implicare în prima linie împotriva răspândirii virusului a avut repercusiuni semnificative asupra vieţii de familie”, a declarat Papa Francisc.

Sursa: RomaniaTV

loading...