Premierul Florin Cîţu: Am găsit soluţia prin care vom putea prelungi măsura de amânare a ratelor la bănci

Premierul Florin Cîţu: Am găsit soluţia prin care vom putea prelungi măsura de amânare a ratelor la bănci

Premierul Florin Cîţu are şi veşti bune, dar nu pentru toată lumea. ”Am avut discuţii în toată această perioadă referitor la amânarea ratelor la bănci (…) În acest moment am găsit o soluţie prin care vom putea prelungi pentru anumite categorii această facilitate. Sper în zilele urmăoare să avem detaliile Ne aproipiem de o soluţie care să permită celor afectaţi de criză să poată să beneficieze de această facilitate”, a declarat prim-minstrul.

El a precizat că detaliile vor fi prezentate în zilele următoare. Premierul Florin Cîţu: Vom construi un buget pe 2021 cu un deficit în jur de 7% din PIB, un deficit care nu pune frână economieiAlte ArticoleVeniturile bugetarilor, îngheţate prin OUG. Se plafonează …Vacanţe 2021. Sfaturi utile pentru concediile românilorVaccinul anticovid aduce 10% reducere în restaurantele din Braşov

Premierul Florin Cîţu a declarat luni, după şedinţa de Guvern, că va fi construit un buget pe 2021 cu un deficit în jur de 7% din PIB, un deficit care nu pune frână economiei.

Veniturile bugetarilor, îngheţate prin OUG. Se plafonează voucherele, sporurile, indemnizaţiile de hrană

”Trebuie să clarificăm pentru bugetul de anul viitor ce măsuri rămân şi cum se vor prelungi.  Pentru bugetul pentru anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit în jur de 7% di PIB, ceea ce arată pe de o parte angajamentul  nostru ferm pentru consolidare fiscală, în acelaşi tmp este un deficit bugetar care în contextul economic actual nu pune o frână economiei”, a declarat premierul după şedinţa de Guvern.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că se va fac e o analiză a Legii salarizării din sectorul public, iar până la finalizarea acesteia salariile rămân la nivelul din decembrie 2020. ”Au apărut tot felul de anomalii şi excepţii”, a afirmat premierul, adăugând că nu este adeptul tăierilor de salarii şi nu vor exista astfel de tăieri.

”În ceea ce priveşte angajaţii din mediul bugetar – am spus-o tot timpul şii o să repet – nu  sunt adeptul  tăierii salariilor, nu vor fi tăiate salarii. În acest moment analizăm însă dacă legea în vigoare este eficientă – cea referitoare la salariile din domeniul public –  au apărut tot felul de anomalii şi excepţii”, a afirmat, luni, Florin Cîţu.

Sursa: RomaniaTV

loading...