Un bărbat de 75 de ani a murit la câteva ore după ce a fost vaccinat împotriva Covid-19. Ce spun medicii

Un bărbat de 75 de ani a murit la câteva ore după ce a fost vaccinat împotriva Covid-19. Ce spun medicii

Un bărbat de 75 de ani, din nordul Israelului, a murit în urma unui infarct la aproximativ două ore după ce a fost vaccinat împotriva noului coronavirus, a confirmat Ministerul Sănătăţii, scrie Jerusalem Post.

Bărbatul avea condiţii preexistente şi suferise atacuri de cord în trecut, a spus ministerul. Directorul general al Ministerului Sănătăţii, Chezy Levy, a lansat o anchetă asupra incidentului.Alte ArticoleGermania a suspendat vaccinarea anti-COVID. Au fost probleme …Papa Francisc a proclamat 2021 drept Anul Familiei. „Te …Un vulcan important a erupt în Japonia, autorităţile au ridicat …

„Împărtăşim durerea familiei”, a spus Levy într-o declaraţie.

Bărbatul a fost vaccinat în jurul orei 08:30 la o clinică. A rămas la unitate, aşa cum este procedura, pentru o perioadă scurtă de timp pentru a se vedea dacă apar efecte secundare. Pentru că s-a simţit bine, i s-a permis să plece acasă.

Un bărbat de 75 de ani a murit după vaccin. Levy a menţionat că primele concluzii nu arată o legătură între moartea bărbatului şi vaccinarea acestuia.

Trebuie precizat că, după ce Pfizer şi-a prezentat datele de siguranţă la Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente la începutul lunii decembrie, s-a constatat că doi participanţi la studiu au murit după ce au primit vaccinul. Unul dintre decedaţi a fost ”imunocompromis,” ceea ce înseamnă că apărarea imună a persoanei era scăzută.

La acea vreme, Asociaţia Midaat din Israel a răspuns la raportul despre decese, explicând că atunci când vaccinurile sunt administrate persoanelor cu risc, „pot exista cazuri nefericite. Nu ar trebui să deducem din acest lucru că vaccinul nu este sigur,ci să salutăm transparenţa companiile farmaceutice în procesul de aprobare a medicamentelor.”

Asociaţia a menţionat că în cadrul unor procese mari în care sunt implicaţi zeci de mii de oameni, decesul poate avea loc fără nicio legătură cu procesul, dar că marile companii precum Pfizer sunt obligate să raporteze aceste decese.

„Conform datelor publicate, şase dintre participanţii la experiment au murit, dintre care doi au primit vaccinul şi patru din grupul de control,” a spus dr. Uri Lerner, directorul ştiinţific al Asociaţiei Midaat. ”După o examinare aprofundată, nu s-a găsit nicio legătură între experiment şi cauza morţii”.

Teoriile conspiraţiei în ceea ce priveşte efectele secundare şi pericolele pretinse ale vaccinurilor recent lansate împotriva coronavirusului s-au răspândit rapid pe toate reţelele sociale.

Principalele efecte secundare raportate în studiile vaccinurilor Pfizer şi Moderna au fost durerea, umflarea şi roşeaţa la locul injectării şi frisoanele, oboseala şi cefaleea în general. Dar aceste efecte au durat cel mult câteva zile.

Orice efecte secundare pe termen mai lung sunt încă necunoscute, deoarece vaccinurile sunt încă prea noi pentru a fi cunoscute. Cu toate acestea, majoritatea oficialilor din domeniul sănătăţii au declarat că sunt de părere că vaccinurile nu vor provoca daune pe termen lung. În Israel, este de aşteptat ca peste 80% din personalul medical să fie vaccinat.

De luni dimineaţă, Israelul a vaccinat 380.000 de cetăţeni cu prima doză de vaccin  Potrivit ministrului Sănătăţii, Yuli Edelstein, 99.000 de persoane au fost vaccinate duminică.

Un parlamentar AUR denunţă public campania de vaccinare anti-Covid. „Încep Zilele Apocalipsei? Nu vreau să devenim o Naţie de Cobai”

În prezent, Israelul vaccinează personalul medical, persoanele cu vârsta peste 60 de ani şi pe cele cu boli cronice.

Israelul speră să vaccineze până la 150.000 de persoane pe zi, a declarat sâmbătă seara premierul Benjamin Netanyahu.

Opt angajaţi ai unei case de bătrâni din Germania au primit din greşeală cinci doze de vaccin Covid-19. Patru au ajuns la spital

Opt angajaţi ai unei case de bătrâni din Germania au primit din greşeală cinci doze de vaccin Covid-19, fără consecinţe grave asupra sănătăţii în acest stadiu, notează Le Figaro. 

Cele şapte femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 38 şi 54 de ani, lucrează într-o casă de bătrâni din Stralsund, în nord-estul ţării. Ca atare, acestea se numără printre persoanele prioritare pentru a primi vaccinul BioNTech-Pfizer, administrat în Germania de sâmbătă.

Dar, în timpul sesiunii de vaccinare de duminică, li s-au injectat cinci doze simultan, a declarat luni administratorul districtului în care se află unitatea. Au fost imediat informaţi despre eroare, a asigurat Stefan Kerth. Patru au fost internaţi la spital cu simptome uşoare asemănătoare gripei, ceilalţi trei s-au întors acasă.

„Regret profund acest incident”, a spus administratorul districtului, asigurându-se că acestea au fost doar cazuri izolate, din cauza unei erori umane. „Le doresc tuturor celor implicaţi să nu apară efecte secundare grave,” a adăugat el.

Laboratorul german BioNTech, care dezvoltă acest prim vaccin ARN mesager, a asigurat înainte de lansarea campaniei de vaccinare în acest weekend în mai multe ţări europene, că în fazele test, nu apar efecte secundare grave.

Sursa: RomaniaTV

loading...