Cabanierii au început pregătirile pentru Revelion. La Rânca e zăpadă din belşug, iar multe camere sunt încă neocupate

Cabanierii au început pregătirile pentru Revelion. La Rânca e zăpadă din belşug, iar multe camere sunt încă neocupate

Nici nu a trecut bine Crăciunul, că proprietarii de pensiuni de la munte au început pregătirile pentru Revelion. Pentru că vor lipsi petrecerile până dimineaţa, oaspeţii sunt îmbiaţi cu preparate şi băuturi tradiţionale. Dacă anii trecuţi pe vremea asta era totul ocupat, cine se decide pe ultima sută de metri mai găseşte camere libere chiar şi în prag de An Nou.În staţiunea Rânca, din Gorj, e zăpadă din belşug, peisajele sunt de poveste şi multe camere încă neocupate.Copil, în stațiunea Rânca: ”M-am apucat să fac aici un omuleţ de zăpadă. Îmi place că a nins foarte mult şi va mai ninge”Cabanierii au făcut deja meniul cu care îşi vor surprinde oaspeţii. În funcţie de specificul fiecărei pensiuni, turiştii vor putea degusta bucate tradiţionale, dar şi vânătoreşti sau pescăreşti.Adelin Maria, proprietar pensiune: „Noi avem aici şi o păstrăvărie, unde turiştii pot să prindă păstrăvul, se poate pregăti în cadrul bucătăriei. După atâtea sărbători cu mâncare mai greu digerabilă, peştele este chiar un produs culinar de preferat”Afumat, prăjit sau pe grătar, peştele nu lipseşte de pe nicio masă de Revelion. E şi motivul pentru care mulţi turişti aleg, în aceste zile, pensiunile cu specific pescăresc.Petrecerile care se întindeau în alţi ani, în ritmuri de hore şi sârbe, până în zorii zilei, au rămas o amintire. Toate restaurantele vor funcţiona la capacitate restrânsă şi vor avea uşile deschise doar pentru cei cazaţi.Adelin Maria, proprietar pensiune: ”Şi în restaurant este o masă disponibilă, o masă liberă şi, în continuare, pe acelaşi principiu, toate mesele disponibile aşteaptă turiştii”Tomiţă Gavrilă, cabanier: ”Respectăm distanţa socială. Fără sârbe şi alte jocuri care necesită o apropiere prea mare”Peste cinci mii de turişti vor petrece noaptea dintre ani în staţiunea montană. Multe camere încă sunt libere.Constantin Pănescu, cabanier: ”Mai sunt multe locuri. Cred că 60-70 % procentul până acum. De Revelion, avem produsele, o parte tradiţionale, cu sărmăluţe, piftie şi păstrăv, iar aperitivele de bucătărie europeană persistă mai mult în noaptea de Revelion”

Sursa: Observator

loading...